Nasıl Yapılır? XAPK Dosyası Nedir? ve Android'e Nasıl Kurulur?

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 460
1000066262.jpg

Telefonlarla uğraşmayı seven biriyseniz, APK dosyalarına ve bunları yan yüklemeye aşina olmalısınız. Bu dosya uzantısı, Play Store'da veya ülkenizde bulunmayan uygulamaları indirme sürecini kolaylaştırır. Uzun yıllardır ilgi odağı olmasına rağmen, artık yavaş yavaş resmi olmayan Android uygulama mağazalarına giren XAPK adında yeni bir dosya uzantısı var.

XAPK dosyaları Android uygulamaları için paket kapsayıcısıdır ve APK dosyalarına çok benzer. Ancak, bu dosyaları Android telefonunuza yan yükleyemezsiniz. Peki, XAPK dosyaları nasıl çalışır? Endişelenmeyin, bunu sizin için çözdük. Bu yazıda, Android'e XAPK dosyalarının nasıl yükleneceğini göstereceğiz.

1000066263.jpg

XAPK Dosyaları Nelerdir?

Uygulamaları Play Store'a yüklemek kolay bir iş değildir ve uygulama geliştiricileri bunları geliştirirken birkaç şeyi akıllarında tutmak zorundadır . Birkaç kısıtlamadan biri de genellikle 100 MB'tan az olması gereken dosya boyutudur. Bu, grafik yoğun oyunlar için oldukça zorlu bir iştir.

1000066264.jpg

Bu nedenle, uygulama geliştiricileri ayrı APK dosyaları yüklemek veya OBB dosyasını ve grafik verilerini farklı bir pakette birleştirmek gibi geçici çözümlere başvurmak zorunda kalıyor. Bu, Asphalt 9 ve PUBG gibi grafik yoğunluklu oyunların ilk kez başlattığınızda ek dosyalar indirmesinin nedenidir .

Başka bir geçici çözüm her şeyi sıkıştırılmış bir zip klasörüne paketlemektir ve XAPK dosyaları bu yolu izler. XAPK, Android uygulamalarını ve oyunlarını paketlemek için yeni bir dosya biçimidir. Yukarıda belirttiğimiz gibi, bunlar APK paketini ve OBB önbellek varlık dosyasını içeren sıkıştırılmış kapsayıcı dosyalarıdır veya zip dosyalarıdır.

1000066265.png

Cihazınızın güvenliği söz konusu olduğunda , APK dosyaları için gösterdiğiniz aynı düzeyde dikkatliliği göstermelisiniz, çünkü doğrulanmamış kaynaklardan bir dosya yüklemek cihazınızı tehlikeye atabilir ve bilgisayar korsanları onu uzaktan kontrol edebilir. XAPK dosyalarının güvenilir ve sağlam bir kaynaktan geldiğini ve en önemlisi imzalı bir sürüm olduğunu doğrulamanız gerekir.

2018-10-16_16-11-04_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9.png

XAPK Dosyalarının Avantajları

XAPK dosyalarının birçok faydası vardır. Büyük uygulamalar çoğunlukla bunları kullandığından, bir kez indirip diğer telefonunuza veya tabletinize aktararak internet verisinden tasarruf edebilirsiniz . Ayrıca büyük bir zaman tasarrufu sağlar. Fark etmiş olabileceğiniz gibi, uygulama içi indirmelerde indirme hızı bazen yavaştır. Ve bu şekilde bir indirmenin bitmesini sonsuza kadar beklemekten kurtulabilirsiniz.

20181016_181321_79ee68a54241983ddbec26a26c8669de_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9.jpg

Bölgeye özgü uygulamaları yüklemeyle ilişkili tüm gereksiz zahmetlerden kaçınabilirsiniz. XAPK dosyalarını yüklemek tek tıklamayla yapılan bir işlemdir ve size hem zamandan hem de veriden tasarruf sağlar.

Android'e XAPK Dosyası Nasıl Kurulur?

APK dosyalarının aksine, sadece telefonun Dosya Gezgini'ne gidip XAPK dosyası için Yükle düğmesine tıklayamazsınız. Bir XAPK dosya yükleyicisine ihtiyacı vardır. Veya telefonunuzda oynamayı dert etmiyorsanız, dosya uzantısıyla oynayabilir ve telefonun bunu bir APK yüklemesi olarak görmesini sağlayabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamalardan bahsetmişken, bu iş için en iyi uygulama APKPure uygulamasının kendisidir.

1. APKPure Üzerinden XAPK'ları Yükleme​

APKPure kurulum sürecinin en iyi yanı basit ve anlaşılır olmasıdır. Telefonun dahili depolama alanını otomatik olarak tarar ve tüm APK ve XAPK dosyalarını listeler.

1000066268.png1000066269.png

Yani, yapmanız gereken tek şey Uygulama yönetimi > APK/XAPK Yönetimi'ne gidip Yükle düğmesine dokunmak. Bu kadar basit.

Boyutuna bağlı olarak, kurulumun işlenmesi biraz zaman alacaktır. İşlem tamamlandığında, Play Store'dan indirilen diğer oyunlar gibi oyuna erişebileceksiniz.

2. XAPK'ları Dosya Yöneticisi aracılığıyla yükleme​

Bu işlem APKPure uygulamasını kullanarak yüklemeye kıyasla biraz daha uzun bir işlemdir (ve biraz karmaşıktır). Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, ek bir uygulama yüklemekten kaçınmak istiyorsanız, bunu yapmanın yolu budur.

Profesyonel İpucu:
Adım 1:
XAPK dosyasının indirilmesi tamamlandıktan sonra Dosya Yöneticisi'ne (veya Dosya Gezgini'ne) gidin ve uzantıyı zip olarak değiştirin.

Adım 2: Bundan sonra, sıkıştırmasını açmak için dosyaya uzun basın ve iki ana dosya ortaya çıkacaktır: bir APK dosyası ve bir Android klasörü.

1000066270.png1000066271.png1000066272.png

Adım 3: Android klasörüne dokunun ve OBB klasörüne gidin. OBB dosyasını kopyalayın ve Android'inizin dahili depolamasındaki OBB klasörüne yapıştırın.

1000066273.png1000066274.png

Telefonunuzun Dahili Depolama/Android/OBB klasörü altında OBB klasörünü bulun.
Adım 4: İşlem tamamlandıktan sonra APK dosyasını her zamanki gibi yükleyin.

1000066324.png

Eğer oldukça yeni bir XAPK dosyasıysa ve yeni bir güncelleme yapılmadıysa, büyük ihtimalle oyununuz hemen başlayacaktır.

Şüpheli Uygulamaları Fark Ettiğinizde Ne Yapmalısınız?​

Şüpheli bir uygulamayla karşılaşırsanız , yapmanız gereken en iyi şey onu hemen telefonunuzdan çıkarmaktır. Ayarlar > Uygulamalar'a gidin, uygulamayı görene kadar aşağı kaydırın. Seçin ve Durdurmaya Zorla'ya dokunun. Sonra, uygulamayı kaldırın.

1000066325.png1000066326.png

Bu arada, uygulamanın herhangi bir ek hizmet veya uygulama indirmediğinden emin olun. Emin olmak için Ayarlar'daki uygulama listesini tarayın. Ayrıca, yüklü uygulamaların sahip olmaması gereken izinlere sahip olup olmadığını kontrol etmek için ara sıra İzinler listesini inceleyin.

xapk-file-android-04_935adec67b324b146ff212ec4c69054f.pngxapk-file-android-01_935adec67b324b146ff212ec4c69054f.png

Son olarak, şüpheli uygulamanın kalıntıları için telefonunuzu güvenilir bir kötü amaçlı yazılım koruma uygulaması kullanarak taradığınızdan emin olun.

Güzel anlatım olmuş. Bazen denk geliyordu xapk uzantılı dosyalar ne işe yarar bilmiyordum. Artık ne işe yarar ve xapk dosyası nasıl kurulur biliyorum. Teşekkür ederim hocam.

• Beğen
Tepkiler: CaN

Güzel anlatım olmuş. Bazen denk geliyordu xapk uzantılı dosyalar ne işe yarar bilmiyordum. Artık ne işe yarar ve xapk dosyası nasıl kurulur biliyorum. Teşekkür ederim hocam.
Güzel Dilekleriniz için teşekkür ederim hocam. Evet xapk dosyaların ne işe yaradığını ve çalışma mantığını bilmeyen çok arkadaşımız var onlara klavuz olması için hazırlanan güzel bi konu oldu.

Etiketler
xapk dosyası nasıl kullanılır xapk dosyası nasıl kurulur xapk nedir
Üst Alt