Nasıl Yapılır? Samsung Galaxy Telefonlarında Pil Tüketimi Sorununu Çözme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 76
    💬 Bu Konuya 1 cevap yazıldı.
fix-battery-drain-on-samsung.webp

Temel Düzeltmeler:​

• 5G'yi devre dışı bırakın: 5G daha hızlı veri aktarım hızı sağlasa da, cihazın pil ömrünü uzatabilir. Bu durumda, ayarlar menüsünü kullanarak Samsung Galaxy telefonunuzda 5G'yi devre dışı bırakın.
  • Koyu Modu Kullanın: Telefonlar genellikle varsayılan olarak açık moda sahiptir. Ancak, Koyu Mod'a geçmek yalnızca pil tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda özellikle telefonunuzu gece geç saatlere kadar kullanıyorsanız gözlerinizi de korur.
  • Yazılım ve uygulama güncellemelerini kontrol edin: Yazılım hataları, özellikle yeni bir yazılım sürümüne güncellediyseniz, pil ömrünün artmasına neden olabilir. Bu sorunu gidermek için en son yazılım güncellemelerini kontrol edip yükleyin. Benzer nedenlerle tüm uygulamalarınızı da güncellediğinizden emin olun.
  • Konum servislerini devre dışı bırakın: Konum servisleri, haritalar gibi uygulamaların doğruluğunu artırmaya yardımcı olsa da cihazınızın pilini daha hızlı tüketebilir. Bu nedenle, Samsung Galaxy telefonunuzda kullanmadığınız zamanlarda Konum servislerini devre dışı bırakın.

1. Düzeltme : Pil Tüketen Uygulamaları Kaldırın​

Samsung Galaxy telefonunuzdaki bazı uygulamalar diğerlerinden daha fazla pil tüketebilir. Bu durumda, bu tür uygulamaları belirleyin ve artık ihtiyaç duymuyorlarsa telefonunuzdan kaldırın. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Pil'e dokunun.

Adım 2: Aşağı kaydırın ve uygulamaların pil tüketimini kontrol edin.

1761234690984.webp

Adım 3: Ardından ilgili uygulamaya uzun basın ve Kaldır'a dokunun . Onaylamak için Tamam'a dokunun.

1761234709486.webp

Bu adımları tekrarlayın ve Samsung Galaxy telefonunuzda çok fazla pil tüketen diğer uygulamaları kaldırın.

2. Düzeltme : Samsung Telefonunuzu Optimize Edin​

Arka plan uygulamaları, depolama sorunları, kötü amaçlı yazılım uygulamaları vb., Samsung Galaxy telefonunuzda pil kullanımının artmasına neden olabilir. Bunu düzeltmek için telefonunuzu optimize edin. Bu, bu tür sorunların tespit edilip çözülmesine ve ilgili diğer sorunların da giderilmesine yardımcı olacaktır. İşte nasıl yapılacağı.

1. Adım : Ayarlar'ı açın ve Cihaz Bakımı'na dokunun. Şimdi optimize et'e dokunun.

2. Adım: Cihazınızın optimize edilmesini bekleyin. Herhangi bir sorun tespit edilmezse, Bitti'ye dokunun.

1761234727163.webp

3. Düzeltme : Uygulamalar için Pil Kullanımını Kısıtlayın​

Gereksiz uygulamaları kaldırabilirsiniz, ancak bazı uygulamalar ara sıra kullanılabilir. Bu nedenle, uygulamaları sürekli yeniden yüklemek yerine pil kullanımlarını kısıtlayın. Bu, uygulamanın Samsung telefonunuzda kalmasını ve pil kullanımını etkilememesini sağlar. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: AyarlarPil'i açın. Arka plan kullanım sınırları'na dokunun.

Adım 2: Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna al geçişini etkinleştirin.

Adım 3: Uygulama kullanımını kısıtlamak için Uyku uygulamaları veya Derin uyku uygulamaları seçeneklerini kullanın.

1761234746110.webp

Uygulamaları derin uyku moduna geçirmenin tüm uygulama işlevlerini durduracağını lütfen unutmayın. Samsung Galaxy telefonunuzda uyku uygulamalarını nasıl yöneteceğinizi öğrenmek için kılavuzumuza göz atın.

4. Düzeltme : Uyarlanabilir Pil Korumasını Etkinleştirin​

Uyarlanabilir Güç Tasarrufu modunu etkinleştirmek, Samsung Galaxy telefonunuzun kullanılmadığı zamanlarda pil tasarrufu yapmasına yardımcı olur. Bu, telefonunuz boştayken arka plan uygulamalarının pil tüketimini önleyebilir. Etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: AyarlarPil'i açın. Güç tasarrufu'na dokunun.

Adım 2: Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun → Uyarlanabilir güç tasarrufu.

Adım 3: Kapalı konumuna getirin. Bu, Uyarlanabilir Güç Tasarrufu özelliğini etkinleştirecektir.

1761234821691.webp

5. Düzeltme : Always On Display'i devre dışı bırakın​

Always On Display, bilgileri tek bakışta sunsa da uzun vadede pil ömrünü tüketebilir. Bu, telefonunuzun ekranı açık kaldığında gerçekleşir. Bu nedenle, Always On Display özelliğini devre dışı bırakın ve Samsung telefonunuzun pil ömrünü iyileştirip iyileştirmediğine bakın. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Kilit ekranı ve AOD'ye dokunun.

Adım 2: Always On Display geçişini kapatın.

1761234845686.webp

6. Düzeltme : Hareket Pürüzsüzlüğünü Standart Olarak Ayarlayın​

Daha yüksek bir yenileme hızı seçmek, Samsung telefonunuzun kaydırma gibi animasyonlarını daha akıcı ve daha iyi hale getirmenize yardımcı olabilir. Ancak bu, uzun vadede pil ömrünün daha hızlı tükenmesine de neden olabilir. Bu nedenle, standart yenileme hızına geçin ve bunun cihazınızın pil ömrünü olumlu yönde etkileyip etkilemediğine bakın. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Ekran'a dokunun. Hareket düzgünlüğü'ne dokunun.

Adım 2: Standart'ı seçin ve onaylamak için Uygula'ya dokunun.

1761234869599.webp

7. Düzeltme : Önbellek Bölümünü Sil​

Cihaz önbellekleri de pil tüketimi sorunlarına neden olabilir. Ayarlar menüsünü kullanarak cihaz önbelleğini temizleyemeseniz de, Samsung telefonunuzda kurtarma moduna girip önbellek bölümünü silebilirsiniz. Bu, bozuk cihaz önbelleğini temizlemenize ve sorunu çözmenize yardımcı olacaktır. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Telefonunuz açılana kadar ses açma ve güç tuşlarına basılı tutun.

Adım 2: Gezinmek için cihazın dokunmatik ekranını veya ses düğmelerini kullanın ve Önbellek Bölümünü Sil öğesini seçin.

Adım 3: Onaylamak için Güç düğmesine basın. Ardından telefonunuzu yeniden başlatıp kontrol edin.

1761234884492.webp

8. Çözüm : Samsung Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın​

Samsung Galaxy telefonunuz hala hızlı pil tüketimi sorunu yaşıyorsa, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu, tüm telefon verilerini silip varsayılan ayarlara sıfırlayacaktır. Yeni One UI sürümüne güncelledikten sonra cihazınızın pilinin azaldığını görürseniz bunu yapın. İşte nasıl yapacağınız.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Genel yönetim'e dokunun. Sıfırla'ya dokunun.

1761234902988.webp

Adım 2: Fabrika verilerine sıfırla'ya dokunun. Onaylamak için Sıfırla'ya dokunun.

1761234919646.webp

Sıfırlama işleminin tamamlanmasını bekleyin. Ardından, Samsung Galaxy telefonunuzu kurun ve sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için bir süre kullanmayı deneyin.

Samsung da bu ayakları yapınca gerçekten batarya fark ediyor. Fakat özellik olarak da kısıtlamış oluyoruz ama yakacak birsey yok.

Etiketler Etiketler
galaxy pil ömrü uzatma galaxy pil tasarrufu yöntemleri samsung batarya tüketimi azaltma samsung pil optimizasyonu samsung pil sorunu çözümü
Geri
Üst Alt