Nasıl Yapılır? Xiaomi MIUI 12 Ultra Pil Tasarruf Modu Nasıl Açılır?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 530

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
273b77b90d.jpg
MIUI 12 Ultra Pil Tasarruf Modu hakkında bilinmesi gerekenler ve modun kullanımı hakkında merak edilenler.

MIUI 12 ultra pil tasarruf modu
, yeni işletim sisteminin en büyük sorunlarından biri olan pil sorununun önüne geçiyor.
MIUI 12 yayınlandığı andan itibaren en çok şikayet edilen konu zaten pil tüketim konusu oldu. Yeni animasyonlar ve eklenen ek menüler akıllı telefonun pil tüketimini de bir hayli arttırdı. Akıllı telefonun pil kullanımı artınca, eleştiriler ardı ardına geldi ama işte dediğimiz gibi bunun için bir tasarruf modu var.
Birçok kullanıcı zaten hali hazırda pil tasarruf özelliğini kullanıyor olsa da biz bu özelliği bilmeyen kullanıcılar için hem nasıl kullanıldığını hem de tam olarak ne işe yaradığını anlatalım.
MIUI 12 Ultra Pil Tasarruf Modu Aktif Etme
Bu mod her zaman kullanacağınız bir mod değil. Her zaman kullanacağını bir mod değil çünkü cihazınızı sınırlıyor. Telefonunuzun arama yapma, SMS erişimi, internet bağlantıları devam ediyor ama bununla sınırlı kalınıyor.
Yani bir nevi temel işlevlerin kullanılmaya devam edileceği şekilde akıllı telefon işlevlerine bir sınırlama getiriliyor. Bunun dışında arayüzünüzde de tasarım değişikliği yapılıyor ve hangi uygulamaların erişilebilir olacağına sadece siz karar veriyorsunuz.
Sadece izin verilen uygulamaların gösterildiği ve arayüzde değişikliklere gidilen mod üzerinde pil durumu ve pil süresi hakkında da bilgi veriliyor. Bu detayları da paylaştığımıza göre geçelim MIUI 12 ultra pil tasarruf modu nasıl aktif edilir kısmına.
  • Ayarlar” bölümüne girin
  • “Pil > Performans” kısmına geçiş yapın.
  • “Ultra pil tasarrufu” modunu açık konuma getirin.

Yapacaklarınız bu kadar. Mod ne kadar etki ediyor diyorsanız, ultra pil tasarruf modu ile %50 oranında daha fazla pil performansı alabiliyorsunuz. Tabii ki bu durumda cihazınızın bazı özelliklerinin sınırlandırıldığını belirtelim. Yani pil süresinin artmış olması normal olacaktır.

En büyük etki animasyonların durduruluyor olması. Zaten MIUI 12’nin en büyük sorunu da bu. Animasyonlar çok pil harcıyor. Animasyonların durdurulması durumunda, zaten pil konusunda bir süre artışı olacağı kesin. Buna bir de uygulama sınırlamalarının getirildiğini düşünecek olursak, pil süresi otomatik olarak artmış oluyor.
 
Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
Bazen Ultra Tasarruf Modunu bende açıyorum. Siyah ekran ve kısıtlı özellik sunuyor. Fakat şarj inanılmaz derecede uzun süre gidiyor. Günümüzde artık powerbank lar vs var pek ihtiyaç duyulmuyor gibi dursada bu özellik bazen gerçekten günü kurtarıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
miui 12 modu nasıl açılır ultra pil tasarruf xiaomi
Üst Alt