Ara
Kullanıcı

Instagram gönderilerini paylaşıma nasıl kapatırız?

Instagram gönderilerini paylaşıma nasıl kapatırız?

Neredeyse bir çoğunuzun kullanmış olduğu, popüler fotoğraf paylaşım ve sosyal medya platformu Instagram, yeni özelliklerle sürekli gelişiyor. Bu özelliklerden biri geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulmuştu. Bu yeni özelliğe göre artık bir kullanıcının herkese açık olarak paylaştığı gönderileri başkaları tarafından Hikaye olarak paylaşabilir hale geldi. Yani oluşturduğunuz bir gönderi isterse bir başka kullanıcı tarafından paylaşılabiliyor.

Instagram da birçok kullanıcı için faydalı bir özellik olan bu durum bazıları için istenmeyebilir. Fakat bunu düşünen Instagram kullanıcılara isterse bu özelliği kapatma imkanı sunuyor. Standart olarak açık gelen bu uygulamayı ayarlara girerek kapatabilirsiniz.

İşte sizlere Instagram’da gönderilerinizi başkalarının paylaşması özelliğini kapatma yöntemi :

İnstagram destek

1. İlk yapmanız gereken, önce uygulamayı açıp sağ alt köşede bulunan ikona tıklayarak Profil sayfanıza giriyorsunuz.

2. Daha sonra sağ üst köşede bulunan üst üste 3 noktaya tıklayıp Ayarlar bölümüne giriyorsunuz.

3. Burada ise Gizlilik ve Güvenlik başlığı altında Hikayelerde Yeniden Paylaşma özelliği yer alıyor.

4. Karşınıza çıkan kısıma tıkladığınızda uygulama ilk kurulduğu andan iribaren, standart olarak aktif olan bir menü ile karşılaşıyorsunuz. Buradaki aktif olan sağ taraftaki butonu deaktif hale yani kapalı hale getirdiğinizde gönderilerinizin başkaları tarafından Hikayeler kısmında paylaşılmasının önüne geçiyorsunuz. İşlem bu kadar basit.

Android

Ne yazık ki, bu özellik şimdilik sadece uygulamanın Android sürümünde yer alıyor. Muhtemelen en kısa bir süre sonra bu özellik iOS sürümüne de gelecek. Eğer Android işletim sistemli bir telefon kullanıyor ve bu ayarı göremiyorsanız uygulamayı güncellemeniz gerekebilir. Ayrıca telefonununuz en yeni sürümü destekleyen bir cihaz olduğundan da emin olur.

 

Aslında gönderilerin paylaşılmasını engellemenin daha farklı bir yolu daha var.

Dilerseniz bu yoldan da bahsedeyim :

Hesabı gizli hale getirmek. Bu yöntemi uyguladığınız da sadece sizi takip eden kişi yada kişiler, paylaşımlarınızı görebileceği için haliyle gönderileriniz paylaşımı da mümkün olmamış oluyor. Buna benzer bir özellik Twitter’da da yer alıyor ve hesabınızı gizli yaptığınızda kimse sizin mesajlarınızı paylaşamıyor. Böylelikle sosyal medya üzerinden oluşabilecek tehlikelere karşı hesabınızı biraz daha güvenli hale getirmiş oluyorsunuz.

İnstagram

Eğer aradığınız konu tam olarak bu ise, siz de yukarıdaki adımları izleyerek başkalarının gönderilerinizi, Hikayeler bölümünde paylaşmasının engelleyebilir. Eğer bu durum sizin için herhangibir sorun teşkil etmiyor ise bir adım atmanıza gerek yok. Ancak bazı kullanıcılar düşük takipçili hesapların kendi gönderilerini paylaşmalarını istemiyor. Aslında bu özellikle paylaşan kişiye fayda sağladığından, yüksek takipçi sayısına sahip hesapların istemediği bir özellik.

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.