Haber 13 yaşındaki çocuk, 12 yaşındaki arkadaşını öldürdü

13 yaşındaki çocuk, 12 yaşındaki arkadaşını öldürdü

Kayseri'de 12 yaşındaki çocuk, bir inşaatın çatısında bıçakla öldürülmüş halde bulundu. Cinayet şüphelisi olarak 13 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. Çocuğun, bir bilgisayar oyunundan etkilenerek cinayeti işlemiş olabileceği değerlendiriliyor. Bu olay, akıllara öldüren sanal oyun ''Mavi Balina''yı getirdi.

Kayseri'de Hürkan Samet Durmaz (12), tartıştığı arkadaşı T.Ş. (13) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay, saat 13.30 sıralarında Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Öğüt Sokak'taki 6 katlı inşaatın son katında meydana geldi.

Hürkan Samet Durmaz ile arkadaşı T.Ş. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Bu sırada T.Ş., Durmaz'ı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak kaçtı.

yVLP6pP9yECNxQubQ--paA.jpg

İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Durmaz'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenaze, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. T.Ş.'nin, bir bilgisayar oyunundan etkilenerek cinayeti işlediği değerlendiriliyor.

''MAVİ BALİNA'' KABUSU GERİ Mİ DÖNDÜ?

Bu olay akıllara internette öldüren oyun tehlikesi ''Mavi Balina''yı getirdi.

OYUN NASIL OYNANIYOR?

Bu oyuna, sosyal ağlar üzerinden katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.

50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında, derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, korku filmlerinin seyredilmesi, belirli bir süre boyunca kimseyle görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

P8NmGmnuA06Dvrhf4PNbIg.jpg
50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak intihar etme" komutu veriliyor. Oyun, "öl nasıl olsa yeniden doğacaksın" fikrini kişiye öğütlüyor. 50 günün sonunda hem duygusal hem de fiziksel olarak pek çok zarar almış çevrim içi oyuncunun, mavi balina türlerinin artık iyileşemeyecek kadar hasta veya yaralı olduklarında kendilerini karaya vurmalarına benzer şekilde intihar etmesi isteniyor.
 
Üst Alt