Haber 5 adımda kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyası: Başvurular nasıl ve nereden yapılacak? Adım adım başvuru ekranı

5 adımda kentsel dönüşümde

Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasında, başvuruların bugün itibarıyla başlamasıyla birlikte, başvuruların nasıl yapılacağı konut sahipleri tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasının ayrıntıları belli olmuştu. Başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte, başvuru tarihleri ve başvuruların nereden yapılacağı açıklandı. İşte adım adım kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyası.

rW_3VWOlsU636nJLmSbqbQ.jpg

Kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında "yarısı bizden" kampanyası duyuruldu. Kampanyayla birlikte 2 tip ev için uygun şartlarda kredi imkanı sunulacak. Kredi için vade ve taksit tutarları şöyle:
NgQhIIkV_0e3LkxyZ4aBgw.jpg

100 metrekare 2+1 daire 750 bin TL devlettenKalan tutaraYüzde 10 peşinat5 bin 625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade
WrYP4mp9n0abl-bzzCMpTw.jpg

120 metrekare 3+1 daire900 bin TL devlettenKalan tutaraYüzde 10 peşinat6 bin 750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade
OD1z2ubPdUaBQnAS9dtnNQ.jpg

Başvuruların bugün itibarıyla başlamasının ardından, başvuru adımları ayrıntısıyla açıklandı. İşte başvuru için bilmeniz gerekenler; ADIM 1 Mülk sahibi 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden başvuru yapacak.
mDkgrJOG102Bvx8ZRGYyVw.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.
t7MyEMU-B0GIzpYVY6YRDg.jpg

Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.
8f96W1bYhUm0wIticjRUSw.jpg

Ruhsat alma süreci başlayacak.
MqhiW6ImiE6CW-r9hYw_zg.jpg

Binanın boşaltılmasıyla TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10 bin 500 TL taşınma ve aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak.
jx50lirfukSC60qXSTiLsA.jpg

Mülk sahipleri, e-Devlet üzerinden kentsel dönüşüm kayıt işlemlerini sıralasıyla şu şekilde takip etmeli; 1- AŞAMABilgilendirme metninin okunması ve kabul edilmesi ișlemi.
k8vAfh_3j0Cxw4nNfOnjSA.jpg

Tapu bilgilerinin eksiksiz bir șekilde doldurulması
w1onWUeMkUe79_SWSZtKvg.jpg

İletișim bilgilerinin ve yapının fotoğraflarının sisteme yüklenmesi.
IgXnGJEP7kuuCQhk1FiZBA.jpg

İșlemin bașarılı bir șekilde kaydedilmesi.
 
Üst Alt