Haber 96 yaşındaki Dursun dede 70 yıldır mesleğini sürdürüyor: Bedesten’in simgesi oldu

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 30
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

AlpEren

✅️ Premium
96 yaşındaki Dursun dede 70 yıldır mesleğini sürdürüyor:  Bedesten’in simgesi oldu

Türkiye’nin en yaşlı şemsiye tamircisi olarak bilinen 96 yaşındaki Dursun Yıldız, yaşına rağmen gözlük kullanmadan şemsiye tamir etmeye devam ediyor.

balfIybvzEmVQsK33VgLHQ.jpg

Samsun’un Bedesten Çarşısı’nda 70 yılı aşkın süredir esnaflık yapan Yıldız, pazar günleri dahil her gün dükkanında çalışıyor.
JEWi8zd5Kk6MRj5mf4CNhg.jpg

Mesleğin Samsun’daki son temsilcisi olan 4 çocuk babası Yıldız, günde ortalama 5 şemsiye tamir ediyor. Kış ve yağmurlu havalarda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yıldız, sadece bir Pazar gününü evde geçirdiğini ve o gün de sıkıldığını belirterek, "Çalışmadan duramıyorum. Pazar günleri bile geliyorum çünkü çalışmak istiyorum. Bana göre en iyi şey çalışmak" dedi.
cwzUeomkYkCB0i77zifNZw.jpg

Bir pazar günü evde durduğunu ancak çalışmayınca çok sıkıldığını anlatan Yıldız, şunları söyledi:
HbQUiz85w0ibu1SBo6ecUA.jpg

"Kendimi methedemem, kendini övmek bence terbiyesizlik. 50 yıldır şemsiye tamir ediyorum. Öncesinde köy terzisiydim. Şemsiye tamirini bir ustadan öğrenmedim, meraktan eskisine bakarak yeniyi öğrendim. Çalışmak için hevesli olmak lazım. Evde duramıyorum, çalışmadan yapamıyorum. Çocuklarım çalışmamı istemiyor ama bana karışamazlar. İşimi yaparım, helalinden 3-5 kuruş neyse alırım."
-NFVN-JxUkOfJwQkYVUQKw.jpg

Samsunlu vatandaşlar tarafından Bedesten Çarşısı’nın simgesi olarak görülen Dursun Yıldız, şehrin tek şemsiye tamircisi olarak sonbahar ve kış aylarında yoğun ilgi görüyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt