Haber ABD öğrenci protestoları: Üniversite binası işgal edildi, polis müdahalesinde 300 kişi gözaltına alındı

ABD öğrenci protestoları: Üniversite binası işgal edildi, polis müdahalesinde 300 kişi gözaltına alındı

Amerika Birleşik Devletleri'nde üniversite öğrencilerin Filistin protestosu sürüyor. Gösterilerin başladığı Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler, dekanlığın da bulunduğu binayı bastı. Bugün kampüse girerek öğrencilere müdahalede bulunan polis, en az 300 protestocuyu gözaltına aldı.

47TXxhTPgE6ZkqRlbBPzyQ.jpg

ABD’nin New York kentinde 18 Nisan’da başlayan ve ülke genelindeki üniversitelere yayılan Filistin yanlısı protestolar sürerken, Columbia Üniversitesi öğrencileri Vietnam Savaşı karşıtı protestolar sırasında işgal edilen birkaç yapıdan biri olan Hamilton Hall binasını işgal etti.
YQEWAG2aTUaX_MmzhMqvXQ.jpg

Taşıdıkları mobilya ve metal parçaları ile barikat kuran öğrenciler, Gazze'de İsrail saldırısıyla öldürülen 6 yaşındaki Hind Rajab'ın adına ithafen binaya “Hind's Hall” adını verdi.
KFxdOwyuU02n1S9YEo71Tw.jpg

Columbia Üniversitesi Sözcüsü Ben Chang ise yaptığı açıklamada Hamilton Hall'u işgal eden öğrencilerin mülke zarar vererek ve binaya girişi engelleyerek suç işlediğini savundu. Chang, öğrencilerin işgali sürdürmeleri halinde okuldan atılma riskiyle karşı karşıya kalacaklarını söyledi.
FhQuTm_chEuqee8SevWNCg.jpg

Olaylara ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama gecikmedi. Ulusal Güvenlik Koordinatörü John Kirby, yaşananların barışçıl değil aksine hatalı bir yaklaşım olduğunu söyledi. Ayrıca daha önce cumhuriyetçiler tarafından gündeme getirilen Federal askeri güçlerin üniversitelere müdahale talebi reddedildi.
vb4Nxlix60yI6CSSKXFXRw.jpg

Gelişmelerin ardından New York Polis Departmanı’na bağlı çok sayıda polis Columbia Üniversitesi kampüsüne girerek göstericilere müdahalede bulundu.
hgjVT5M6TkK9SCTyyaqmSA.jpg

Polislerin işgal edilen Hamilton Hall binasına girmesiyle müdahale yaşandı. Polis, en az 300 öğrenciyi gözaltına aldı.
tWqQoMMS10aeeURj3umEtw.jpg

ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde 18 Nisan’da başlayan Filistin yanlısı protestolar, ülke genelindeki üniversitelere yayılmıştı. Üniversitelerde kamp kurarak İsrail’e saldırılarına son verme çağrısı yapan ve üniversitelerini İsrail’e silah satan şirketlerle ilişkilerini kesmeye çağıran öğrenci ve akademisyenlerden bini aşkın kişi gözaltına alınmıştı.
nb-QwUvGwUCREo1yN72W1Q.jpg

WCsxbw_XCUexEnXFeGLTjQ.jpg

5mLOUanF4ECiYb7Wysdw4g.jpg

wBdicGphJUGH15jWaoBNSA.jpg

9RJ2CpBerkutjTtNAsl6xQ.jpg

JuI-pISWF0-SLkp2iiIdtA.jpg

N4vlFR9ww0ycr3P9HUWNng.jpg


 
Üst Alt