Haber ABD tarihinde bir ilk: Trump bugün mahkemeye çıkacak

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
ABD tarihinde bir ilk: Trump bugün mahkemeye çıkacak

Amerika Birleşik Devletleri tarihinde ilk kez, eski bir Amerikan Başkanı federal davada hakim karşısında çıkacak. Bu isim Donald Trump. Trump, devlete ait gizli belgeleri alıkoymakla suçlanıyor. Kendisine 37 suçlama yöneltildi. Trump'a göre hakkındaki suçlamalar politik temelli. Anketlere göre, Cumhuriyetçi seçmenin görüşü de bu yönde.

zQnTgXYYP0OW0HnbIlK2_A.jpg

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, hakim karşısına çıkacağı Florida'nın Miami kentinde ulaştı. Trump Miami'ye ulaştıktan sonra kendisine ait golf kulübüne geçti. Burada eski başkanı destekçileri karşıladı.
R0gAfas9MkOQKSbbLOqU8g.jpg

Florida'da cumhuriyetçi seçmen çoğunlukta. Bu da dava sırasında Trump lehine gösteri ihtimalini ortaya çıkardı. Eyaletin belediye başkanı, "her ihtimale hazırız" dedi
qSEC4E_7HEGcsbiwm-eH1A.jpg

Trump hakkında, seçimi kaybettikten sonra Beyaz Saray'dan ayrılırken gizli belgeleri alıkoyduğu suçlamasıyla iddianame hazırlandı.
nMkHa2UNqEqCQarAheBsuQ.jpg

Eski Başkan'ın Amerikan nükleer programı ve olası bir saldırıya karşı ülkenin güvenlik açıkları hakkında belgeleri elinde bulundurduğu iddia ediliyor.
TMc6v635m0CeCVugjGbW3g.jpg

Trump'a 37 suçlama yöneltildi. Amerikan tarihinde ilk kez bir başkana federal dava açıldı.
eIWFI-OWk0K3C_SbO2YVJw.jpg

Eski Başkan, 10 ila 15 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak. Hakim karşısına çıktığında suçları yüzüne okunacak.
K5LTZd2gvka8bb9ZOdEdvg.jpg

Amerika'da Trump'a açılan davalar anketlere göre lehine oldu. Reuters ve Ipsos'un yaptığı ankete göre, cumhuriyetçilerin yüzde 81'i davanın politik temelli olduğu görüşünde.
G9yBcRndUU2shfQVox7Dkw.jpg

Ayrıca cumhuriyetçiler içerisinde başkan adaylığı yarışında da eski başkan, yüzde 43'e, yüzde 22'lik oranla en yakın rakibi Ron DeSantis'in önünde.
mOvzV6KlDkW0kRXaVMtNXg.jpg


 
Üst Alt