Haber ABD'de kargo gemisi köprüyü yıktı: 7 kişi suya düştü

ABD'de kargo gemisi köprüyü yıktı: 7 kişi suya düştü

ABD Sahil Güvenlik servisi, Singapur bandralı bir geminin Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'ne çarptığını bildirdi. Çarpma sonucunda köprünün büyük bir kısmı üzerinde araçlar varken çöktü. Çok sayıda aracın ve insanın suya düştüğü belirtilirken kaç kişinin yaralandığı henüz doğrulanamadı. İtfaiye ekipleri olay yerinde çok sayıda can kaybı yaşandığını açıkladı.

Bugün erken saatlerde Singapur bandralı bir kargo gemisi, Baltimore Limanı'nın dışındaki Francis Scott Key Köprüsü'ne çarparak köprünün çökmesine yol açtı. Baltimore'daki Sahil Güvenlik ekibi gece yarısı Francis Scott Key Köprüsü'nde bir çarpışma raporu aldığını söyledi. Baltimore Polis Departmanı ve İtfaiye Teşkilatı da çökme konusunda kendilerine bilgi verildiğini açıkladı.

"KİTLESEL CAN KAYBI"

Baltimore Şehri İtfaiye Departmanı sözcüsü, Baltimore köprüsünün çökmesinin çok sayıda kişinin ölmesine neden olarak "kitlesel bir can kaybı" yarattığını doğruladı. Yaralıların sayısı henüz doğrulanmadı. ÇÖKME NEDENİYLE TÜM ŞERİTLER KAPATILDI ABD'nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü'nde meydana gelen "çökme" nedeniyle tüm şeritlerin her iki yönde de kapatıldığını doğruladı. Trafiğin ya şehrin içinden geçen yollara ya da liman tüneline yönlendirildiği söyleniyor. BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GİDİYOR Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, şehirdeki Francis Scott Key Köprüsü'nde yaşanan olaydan haberdar olduğunu ve yerel yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. Scott, "Key Bridge'deki olaydan haberim var ve olaya yerine doğru ilerliyorum... Acil durum personeli olay yerinde ve çalışmalar sürüyor" dedi. "ETKİLENENLER İÇİN DUA EDİN" Baltimore Bölgesi yöneticisi Johnny Olszewski Jr, köprünün çökmesinin ardından kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Olszewski Jr, sosyal medyada, "Key Bridge'deki durumun farkındayım ve İtfaiye Şefim ve Acil Durum Operasyonları Direktörüm ile düzenli iletişim halindeyim. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Lütfen etkilenenler için dua edin" paylaşımında bulundu.

 
Üst Alt