Haber ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff Gazze'de

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Witkoff Gazze'de

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ile Gazze İnsani Yardım Vakfı'na ait yardım dağıtım noktasını ziyaret etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İsrail'deki temaslarının ardından abluka altında açlıkla boğuşan Gazze'ye gitti.

Witkoff, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ile Gazze'nin güneyinde ABD-İsrail güdümündeki Gazze İnsani Yardım Vakfı'na (GHF) ait yardım dağıtım noktasını ziyaret etti.

eWY0gBrFSUax3W2_M2vmkw.jpg

Büyükelçi Huckabee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail ordusundan brifing aldık ve sahadaki insanlarla konuştuk. GHF günde 1 milyondan fazla öğün, inanılmaz bir başarı” ifadelerini kullandı.

Witkoff'un Gazze ziyareti 5 saat sürdü. TRUMP'A ANLATACAK

Witkoff, sahadaki durumu belirlediklerini, koşulları değerlendirdiklerini ve başta ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (Gaza Humanitarian Foundation-GHF) olmak üzere kuruluşlarla görüştüklerini kaydederek, "Ziyaretin amacı, Başkan Trump'a insani durumu net bir şekilde anlatmak ve Gazze halkına gıda ve tıbbi yardım ulaştırmak için bir plan hazırlamaya yardımcı olmaktı" iddiasında bulundu.

Witkoff'un İsrail-ABD güdümlü GHF'nin Gazze'nin Refah kentindeki dağıtım merkezine gittiği, oradan da Han Yunus'taki merkeze gideceği belirtilmişti. Sosyal medyada yer alan fotoğrafta, Witkoff'un ziyareti sırasında Refah'taki dağıtım noktasında yardım için bekleyen kişi sayısının, diğer günlerde olana nazaran oldukça düşük olması dikkati çekmişti. AĞLAMA DUVARI'NI ZİYARET ETTİ Witkoff, Gazze'nin ardından işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Burak Duvarı'nı (Ağlama Duvarı) ziyaret etti.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, Witkoff'un resmi ziyaretinin bir parçası olarak Burak Duvarı'na gittiğini kaydetti.

Witkoff'un duvara bir not yazıp bıraktığı, ziyaretçi defterini imzalayarak, "İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve savaşın sona ermesi" için dua ettiği aktarıldı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt