Haber Adanalı kebapçıdan Cumhuriyet’in 100. yılı için 100 metrelik boru kebabı

Adanalı kebapçıdan Cumhuriyet’in 100. yılı için 100 metrelik boru kebabı

Adana'da kebapçı Yaşar Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet'in 100’üncü yılına özel 100 metrelik boru kebabı yaptı.

CzSwdoT6vEWEXdAniJnX6w.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı çeşitli etkinlikle kutlanıyor.
J__zh-soh0uyQUbNEJWS-Q.jpg

Kentte ise kebapçı Yaşar Aydın, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamalarında 100 metrelik boru kebabı hazırlamak istedi.
J1mUuuS6HE6PJmFfBGCMxg.jpg

Yaklaşık 1 ayda 100 metrelik mangal ve 100 metrelik şişleri hazırlayan Aydın, 29 Ekim günü 150 kilogram zırh kıyması hazırladı.
S3MmOr59DkaN7HuoD9LB4w.jpg

20 kebap ustası tarafından 100 metrelik şişe saplanan boru kebabının hazırlanışını vatandaşlarda meraklı gözlerle izledi.
hyuBE3rfWkSZ4xOS-V3HKQ.jpg

Yaklaşık 20 dakikada pişirilen 100 metrelik boru kebabı daha sonra 500 kişiye dağıtıldı.
0Rd8GRu6oEmnESx2UPOfUQ.jpg

Yaptığı boru kebabının 29 Ekim için hazırlandığını belirten Yaşar Aydın, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel 100 metre boru kebabı yaptım. Daha önce de 60 metre yapmıştım. Bu bir dünya rekoru. 100 metre tek parçada bir et. Kuşbaşı gibi şişe takılmıyor bu. Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı bu kebabı da misafirlerimize ikram ediyorum. 150 kilogram et, 120 kilogram kömür kullandık. Maliyet hiç önemli değil. İnşallah Türkiye’miz daha iyi yerlere gelecek. İnşallah bunu bizim çocuklarımız devam ettirecek. Cumhuriyetimizin ilelebet daim olsun. Torunlarımızın çocukları, torunları 200 metreleri yapsın. Adanalı yaparsa böyle yapar.” dedi.
dlLpKLfzJ02njQDi36mZhQ.jpg

1JDG2yehGU2kCtNKNERSTw.jpg

7eN-ow4SLUGyZVxeO42Ofw.jpg

WxaUUoPhykSwtjb2M3M5zA.jpg

7PwDgw_vsE2sl-Vd_-yP5g.jpg

xEw_JDJb3k2FPUtA8gtwPg.jpg

 
Üst Alt