Nasıl Yapılır? Android Çağrı Kaydedici Gelen Aramaları Kaydetmiyor mu? İşte 4 Kesin Çözüm

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 100
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
fix-call-recording-not-working-on-Android.webp

Temel Çözümler:​

• Android sürümünü kontrol edin: Çağrı kaydı özelliğini kullanmak için Android telefonunuzun Android 9 ve üzeri bir sürümde çalışması gerekir. Bu nedenle, cihazınızın yazılımının güncel olduğundan emin olun.
  • Telefon uygulamasını yeniden başlatın: Tüm arka plan uygulamalarını açın ve zorla kapatın. Ardından, Telefon uygulamasını yeniden açın ve arama kaydetme özelliğinin beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını görmek için tekrar arama yapmayı deneyin.
  • Telefon uygulaması güncellemelerini kontrol edin: Yazılım kaynaklı hatalar, aramaları kaydederken Telefon uygulamasının gelen sesi kaydetmemesine de neden olabilir. Yazılım güncellemeleri genellikle bu tür sorunları çözmek için hata düzeltmeleri içerir. Bu nedenle, Telefon uygulamasını kontrol edin ve en son sürüme güncelleyin.
  • Diğer uygulamaları deneyin: Eğer Samsung kullanıcısıysanız, Samsung'un Telefon uygulamasına geçip aramayı tekrar kaydetmeyi deneyebilirsiniz. Android kullanıcıları da sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için üçüncü taraf arama uygulamalarını kullanmayı deneyebilirler.

1. Çözüm Yöntemi : Aramayı Manuel Olarak Kaydedin​

Eğer arama kayıtlarınızda gelen ses yoksa, aramayı manuel olarak kaydetmeyi deneyin. Bunu yapmak için Telefon uygulamasındaki seçenekleri kullanın. Bu şekilde, arama sırasında kaydı başlatabilir ve gelen sesi kesebilecek ağ sorunlarından kaçınabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Çağrı bağlandıktan sonra, Daha Fazla'ya dokunun. Kaydet'e dokunun.

Adım 2: İstenirse, "Kaydı başlat" seçeneğine dokunun. Bu, aramayı duyuracak ve kaydı başlatacaktır.

1768753789499.webp

2. Çözüm Yöntemi : Telefon Uygulama Önbelleğini Temizleyin​

Önbellekler uygulama performansını artırmaya yardımcı olur. Ancak, bu önbellek çok büyürse, uygulamaların takılmasına veya düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle, arama kayıtlarında gelen ses eksikse, Telefon uygulamasının önbelleğini temizlemek sorunu çözebilir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a dokunun . Telefon'a dokunun.

1768753806971.webp

Adım 2: Depolama'ya dokunun . Ardından, Önbelleği temizle'ye dokunun.

1768753822225.webp

3. Çözüm Yöntemi : Tüm Telefon Uygulama İzinlerini Etkinleştirin​

Telefon uygulaması düzgün çalışabilmek için mikrofon ve telefon izinleri de dahil olmak üzere çeşitli izinlere ihtiyaç duyar. Bu izinlerden herhangi birinin devre dışı bırakılması, arama kaydının düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu nedenle, Telefon uygulamasına ait tüm izinlerin etkinleştirildiğinden emin olmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a dokunun. Telefon'a dokunun.

1768753839858.webp

Adım 2: İzinler'e dokunun. İlgili izne gidin ve İzin Ver'i seçin.

1768753853720.webp

Telefon uygulamasına ait tüm izinler etkinleştirilene kadar bu adımları tekrarlayın. Ardından, ilgili aramayı tekrar kaydetmeyi deneyin.

4. Çözüm Yöntemi : Telefon Uygulamasını Kaldırın​

Telefon uygulamasını ikincil bir uygulama olarak kullanıyorsanız, arama kaydında parazite neden olabilecek özel ayarları kaldırmak için uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. İşte bunu nasıl yapacağınız.

Adım 1: AyarlarUygulamalarTelefon'u açın . Kaldır'a dokunun.

Not:
Kaldırma seçeneği yoksa, sol üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun → Güncellemeleri kaldır.

Adım 2: İstendiğinde, onaylamak için Tamam'a dokunun.

1768753870053.webp

Şimdi Google Play Store'a gidin ve Telefon uygulamasını yeniden yükleyin. Kurulumu tamamladıktan sonra, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için ilgili aramayı tekrar kaydedin.

Sonraki konu →

Nasıl Yapılır?  Android Auto'nun Çalışmama Sorununu Çözme Yöntemleri

• CaN
  • Cevaplar: 1
Etiketler Etiketler
android çağrı kaydetme çözümü android çağrı kaydı sorunu android telefon görüşme kaydı çağrı kaydedici çalışmıyor gelen arama kaydedilmiyor
Geri
Üst Alt