Nasıl Yapılır? Android Telefonlarda Fotoğraf Boyutu Küçültme: En Etkili Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 107
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
photo_2026-03-11_21-40-05.webp

1. Çözüm Yöntemi : Galeri Uygulamasını Kullanarak Fotoğraf Boyutunu Küçültme (Samsung)​

Galaxy telefonlardaki varsayılan Galeri uygulamasını kullanarak medya dosyalarını düzenleyebilir, kolajlar oluşturabilir ve hatta boyutlarını küçültebilirsiniz. Galaxy telefonlardaki Galeri uygulamasını kullanarak fotoğraf boyutunu küçültmek için aşağıdaki adımları izleyin. İşte nasıl yapılır.

Adım 1: Samsung telefonunuzda Galeri uygulamasını açın ve ilgili resmi açın.

Adım 2: Üç noktalı menüye dokunun ve Ayrıntılar'ı seçin. Mevcut resim boyutunu kontrol edin.

1773254682597.webp

Adım 3: Görüntü düzenleyiciyi açmak için düzenleme düğmesini seçin. Üç noktalı menüye dokunun.

Not: Bazı One UI sürümlerinde üç noktalı menü sağ üst köşede yer alabilir.

1773254705183.webp

Adım 4: Yeniden Boyutlandır'a dokunun ve tercih ettiğiniz boyutu seçin. Ardından, Tamam'a dokunun.

1773254729337.webp

Değişikliklerinizi onaylamak ve küçültülmüş görüntüyü Samsung telefonunuza kaydetmek için sağ üst köşedeki Kaydet düğmesine dokunun.

2. Çözüm Yöntemi : Fotoğraf Sıkıştırma Uygulamasını Kullanma​

Photo Compressor, Android cihazınızda fotoğraf sıkıştırma, yeniden boyutlandırma, kırpma, döndürme ve format değiştirme işlemlerini yapmanızı sağlayan hepsi bir arada bir araçtır. Bu nedenle,
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Android telefonunuza indirin ve ilgili tüm izinleri verin. Ardından, fotoğraf boyutunu küçültmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Fotoğraf Sıkıştırıcı uygulamasını açın ve "Fotoğrafları sıkıştır" seçeneğini seçin.

Adım 2: İlgili görselleri seçin ve İleri'ye tıklayın.

1773254748635.webp

Adım 3: Aşağıdaki menüden fotoğraf sayısını ve boyutlarını kontrol edin.

Adım 4: İlgili Sıkıştırma modunu seçin ve Sıkıştır'a dokunun. Ardından, resim boyutunu kontrol edin.

1773254785175.webp

3. Çözüm Yöntemi : WhatsApp Kullanarak Görüntüleri Sıkıştırma​

WhatsApp üzerinden büyük bir görsel paylaştığınızda, servis dosyayı sıkıştırarak boyutunu küçültür. WhatsApp artık kendinizle sohbet etmenize izin verdiğinden, kendi kendinize sohbet özelliğini kullanarak görselleri sıkıştırıp kaydedebilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Galeri uygulamasını açın ve ilgili görselleri seçin. Paylaş simgesine dokunun.

Adım 2: Burada WhatsApp'ı seçin ve ilgili gruba veya sohbete dokunun.

1773254809079.webp

Adım 3: Resmin gönderilmesini bekleyin. Ardından, resme dokunun.

Adım 4: Burada, üst kısımdaki üç noktalı menüye dokunun ve Kaydet'i seçin.

1773254834141.webp

Şimdi, telefonunuzun depolama alanını kontrol ederek WhatsApp klasörünü bulun. Resmi bulduktan sonra, sıkıştırılmış olup olmadığını kontrol etmek için resim boyutunu karşılaştırın.

4. Çözüm Yöntemi : Telegram Kullanarak Android'de Resimlerin Boyutunu Küçültme​

WhatsApp gibi Telegram da kendi aranızda sohbet edebileceğiniz varsayılan bir Kaydedilmiş Mesajlar grubuyla birlikte gelir. WhatsApp yerine Telegram'ı tercih ediyorsanız, resimleri anında sıkıştırmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Telegram'da Kaydedilmiş Mesajlar konuşmasını açın.

Adım 2: İğne simgesine dokunun ve resimleri seçin . Gönder simgesine tıklayın.

1773254928849.webp

Adım 3: Resmi açın. Üstteki üç noktalı menüye dokunun ve Galeriye Kaydet'i seçin.

1773254950111.webp

5. Çözüm Yöntemi : Görüntü Sıkıştırma Uygulaması Aracılığıyla​

Image Compressor, birden fazla görüntüyü aynı anda sıkıştırmak için kullanabileceğiniz etkili bir üçüncü taraf uygulamasıdır. Bu nedenle,
Android telefonunuza indirip açın ve kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: "Görüntüleri Seç" seçeneğine dokunun. Dosya seçme menüsü açıldıktan sonra, görüntüleri seçmek için üzerlerine uzun süre basılı tutun.

Adım 2: Görüntü boyutunu sıkıştırmak için kaydırıcıyı veya şablonları kullanın . Görüntüyü manuel olarak da yeniden boyutlandırabilirsiniz.

Adım 3: En üstte son görüntü boyutunu kontrol edin ve Kaydet'e tıklayın. Bu, sıkıştırılmış görüntüyü kaydedecektir.

1773254977864.webp

6. Çözüm Yöntemi : Çevrimiçi Görüntü Boyutu Küçültme Araçlarını Kullanın​

Üçüncü taraf uygulamaları kullanmak istemiyorsanız, yüksek çözünürlüklü resimleri sıkıştırmak için web araçlarını tercih edin. TinyPNG, Android'de resim boyutunu küçültmek için kullanılan web çözümlerinden biridir. İşte nasıl kullanılacağı.

Adım 1: Herhangi bir web tarayıcısında
açın. "Dosyalarınızı buraya yükleyin" seçeneğine dokunun.

Adım 2: Medya kütüphanesini açın . Görselleri seçin ve web'e yükleyin.

Adım 3: Resminizi ilgili formata dönüştürün ve "Tümünü İndir" e dokunun.

1773255000034.webp

İşlem tamamlandığında, seçilen görseller sıkıştırılacak ve seçilen formatta Android telefonunuzun depolama alanına indirilecektir.

Sonraki konu →

Nasıl Yapılır?  Android Telefonlarda Uygulama Silmeden Yer Açma Yöntemleri

• CaN
  • Cevaplar: 0
  • Etiketler Etiketler
    android fotoğraf boyutu küçültme fotoğraf dosya boyutu azaltma kaliteyi bozmadan fotoğraf küçültme resim mb düşürme telefonda fotoğraf küçültme
  • Geri
    Üst Alt