Nasıl Yapılır? Android Telefonlarda Uygulama Silmeden Yer Açma Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 77
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
fix-samsung-smart-switch-not-working-.webp

Temel Çözümler:​

• Büyük dosyaları bul ve sil : Google'ın Dosyalar uygulamasını kullanarak telefonunuzdaki büyük dosyaları otomatik olarak algılayabilir ve silebilirsiniz.
  • Yayın uygulamalarından indirilenleri silin : Spotify'dan indirilen müzik albümleri veya Netflix'ten indirilen tüm bir dizi, telefonunuzun depolama alanını tüketir. Bunu, Android Ayarlar uygulamasına giderek > yüklü uygulamalar sekmesinden > istediğiniz uygulamaların verilerini temizleyerek yapabilirsiniz.
  • Çöp kutusunu boşaltın: Bazı yüklü uygulamalar, silinen öğelerin yedeklerini silme tarihinden itibaren 30 güne kadar saklar. Android cihazınızda yer açmak için Çöp Kutusu klasörünün nerede olduğunu ve nasıl temizleneceğini öğrenin.

1. Çözüm Yöntemi : Sık Kullanılan Uygulamaların Önbelleğini Temizleyin​

Bazı uygulamalar zamanla inanılmaz miktarda önbellek biriktirir ve bu da telefonunuzda çok fazla yer kaplayabilir. Bir uygulamanın önbelleğini temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin .

Adım 1: Bir uygulamaya uzun süre basılı tutun ve bilgi menüsünü açın.

Adım 2: Depolama alanını açın > Önbelleği temizle seçeneğini seçin.

Telefonunuzdaki diğer uygulamalar için de aynı adımları tekrarlayın.

2. Çözüm Yöntemi : Lite Apps'i deneyin​

Messenger, Outlook, Facebook vb. uygulamalar telefonunuzda çok fazla yer kaplıyorsa, bunların yerine hafif alternatiflerini kullanın. Hafif uygulamalar, giriş seviyesi Android akıllı telefonlar için tasarlanmıştır ve daha az yer kaplar. Bazı işlevlerden veya yüz animasyonlarındaki aksaklıklardan mahrum kalabilirsiniz, ancak işinizi görürler.

3. Çözüm Yöntemi : Google Fotoğraflar'da Depolama Alanını Boşaltın​

Çoğu Android kullanıcısı medya dosyalarını yedeklemek için Google Fotoğraflar'ı tercih eder. Uygulama, telefonunuzdan yedeklenmiş fotoğraf ve videoları silmek için kullanışlı bir araca sahiptir. Aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Android telefonunuzda Google Fotoğraflar uygulamasını açın.

Adım 2: Sağ üst köşedeki profil resminize dokunun.

Adım 3: "Alan aç" seçeneğini seçin.

1773251160201.webp

Uygulama, telefonunuzda ne kadar yer açabileceğinizi gösterecektir. Yedeklenmiş, yinelenen verileri kaldırmak için aynı menüyü kullanın.

4. Çözüm Yöntemi : Uygulamaları Otomatik Olarak Arşivle​

Android akıllı telefonunuzda yer açmak için sık kullanmadığınız uygulamaları arşivleyebilirsiniz. Bu, kullanıcı verilerinizi etkilemez. Ayrıca, uygulamanın simgesi telefonda kalır ve kullanıcıların uygulamayı sorunsuz bir şekilde tekrar indirmesine olanak tanır. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1 : Play Store uygulamasını açın.

1773251175713.webp

Adım 2: Profilinize dokunun > Ayarlar'a gidin > açılan menüden Genel'e tıklayın.

Adım 3: Listeden " Uygulamaları otomatik olarak arşivle" seçeneğinin işaretini açın.

← Önceki konu

Nasıl Yapılır?  Android Telefonlarda Fotoğraf Boyutu Küçültme: En Etkili Yöntemleri

• CaN
  • Cevaplar: 0
Sonraki konu →

Nasıl Yapılır?  Android Telefonlarda Kamera Odaklama Sorunu Nasıl Çözülür? En Etkili Yöntemleri

• CaN
  • Cevaplar: 1
  • Etiketler Etiketler
    android depolama alanı açma android hafıza dolu sorunu önbellek temizleme telefonda yer açma uygulama silmeden yer açma
  • Geri
    Üst Alt