Nasıl Yapılır? Android ve iPhone'da Yavaş Facebook Sorununu Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 64
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

Mobil CaN

admin
Top-Ways-to-Fix-Slow-Facebook-on-Android-and-iPhone.webp

1. Düzeltme : Facebook Uygulamasında Veri Tasarrufunu Devre Dışı Bırakın​

Facebook'ta veri tasarrufu seçeneğini etkinleştirmek, uygulamanın verileri serbestçe kullanma yeteneğini kısıtlayabilir ve yükleme sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, bu seçeneği devre dışı bırakmak en iyisidir.

Adım 1: Facebook uygulamasında sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunun.

Adım 2: Ayarlar ve Gizlilik'e
dokunun ve Ayarlar'ı seçin.

1762103216513.webp

Adım 3: Tercihler altında Medya'ya dokunun. Optimize Edilmiş'i seçin ve Veri Tasarrufu onay kutusunun işaretini kaldırın.

1762103235076.webp

2. Düzeltme : Video Otomatik Oynatmayı Kapatın​

Facebook, varsayılan olarak haber akışındaki tüm videoları otomatik olarak oynatır. Ancak, bu özellik kaynak yoğun olabilir ve bazen uygulamayı yavaşlatabilir. Bu nedenle, Facebook uygulaması yavaş çalışıyorsa devre dışı bırakmayı düşünebilirsiniz.

Adım 1: Telefonunuzda Facebook uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki menü simgesine dokunun.

Adım 2: Ayarlar ve Gizlilik'e
dokunun > Ayarlar'ı seçin.

Adım 3: Tercihler'e gidin ve Medya'ya dokunun. Otomatik Oynatma altında, Videoları Asla Otomatik Oynatma onay kutusunu işaretleyin.

1762103254559.webp

3. Düzeltme : Uygulama Önbelleğini Temizle​

Telefonunuzda Facebook kullanmaya devam ettikçe, uygulama içeriği daha hızlı yüklemek için önbellek dosyaları oluşturur. Ancak bu veriler güncelliğini yitirdiğinde, uygulama yavaşlayabilir. Bu sorunu gidermek için şu adımları izleyerek Facebook uygulama önbelleğini temizleyin :

Adım 1: Facebook uygulama simgesine uzun basın ve açılan menüden Uygulama bilgisi'ni seçin.

Adım 2: Depolama ve önbellek bölümüne gidin ve Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.

1762103271659.webp

Önbelleği temizlemenize rağmen sorun devam ediyorsa, geçici bir çözüm olarak telefonunuzun web tarayıcısını kullanmayı veya Facebook Lite'a geçmeyi düşünebilirsiniz.

Etiketler Etiketler
android facebook hızlandırma yöntemleri facebook performans artırma ipuçları facebook uygulaması kasma problemi çözümü facebook yavaş açılıyor çözümü iphone facebook donma sorunu çözümü
Geri
Üst Alt