Temel Düzeltmeler
- Ağ planınızı kontrol edin: Planınızın SMS mesajları göndermeyi desteklediğinden emin olun, hesap bakiyenizi kontrol edin ve SMS maliyetini karşılayacak yeterli bakiyeniz olduğundan emin olun.
- Ağ bağlantısını kontrol edin: Çevrenizdeki ağ gücünün kısa mesaj göndermenize yetecek kadar iyi olduğundan emin olun.
- Alıcıyla kontrol edin: Kısa mesaj göndermeye çalıştığınız kişinin veya telefon numarasının gelen mesajları desteklediğinden emin olun.
- Uçak modunu aç/kapat: Cihazınızdaki ağı yenilemek için uçak modunu açın ve kapatın .
- Cihazı yeniden başlatın: Geçici hatalardan ve aksaklıklardan kurtulmak için Android cihazınızı yeniden başlatın.
1. Düzeltme Yöntemi : Mesajlaşma Uygulaması için İzinleri Etkinleştirin
Android cihazınızda Mesajlar uygulamasının veya varsayılan mesajlaşma uygulamanızın SMS ve MMS mesajları gönderme ve alma iznine sahip olduğundan emin olun.Adım 1: Ana ekrandaki veya uygulama tepsisindeki Mesajlar simgesine uzun basın ve içerik menüsündeki ( i ) simgesine dokunun.
Adım 2: Mesajlar uygulaması bilgi sayfasında İzinler'i seçin.

Adım 3: SMS'i seçin.
Adım 4: Uygulama için SMS Erişiminin İzin Ver olarak ayarlandığından emin olun.

2. Düzeltme Yöntemi : Doğru SIM Kartı Kullanarak Mesaj Gönderin
Kısa mesaj gönderirken, aktif bir planı olan giden SMS mesajlarını destekleyen SIM kartı seçin.Mesaj göndermeden önce SIM simgesine dokunun ve kullanmak istediğiniz SIM kartını seçin.

3. Düzeltme Yöntemi : RCS Ayarlarını Kontrol Edin
İnternet bağlantısı üzerinden başka bir Android cihaza mesaj göndermeye çalışıyorsanız,
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Adım 1: Android telefonunuzda Mesajlar uygulamasını açın.
Adım 2: Sağ üst köşedeki profil simgenize dokunun.
Adım 3: Mesaj Ayarları'nı seçin.

Adım 4: RCS Sohbetleri'ne dokunun.
Adım 5: Devre dışıysa RCS Sohbetlerini Aç seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesini açın.

4. Düzeltme Yöntemi : Mesaj Önbelleğini Temizle
Mesajlar uygulaması, önbellek dizininde bozuk dosyalar olması durumunda da arızalanabilir.Adım 1: Ana ekrandaki veya uygulama tepsisindeki Mesajlar simgesine uzun basın ve içerik menüsündeki kapalı ( i ) simgesine dokunarak Mesajlar uygulaması bilgi menüsünü açın.
Adım 2: Depolama ve önbellek seçeneğini seçin .
Adım 3: Son olarak Mesajlar uygulamasının önbelleğini silmek için Önbelleği temizle simgesine dokunun.

5. Düzeltme Yöntemi : Cihazı Sıfırla
Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa, Android telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayın. Bunu yapmak, soruna neden olan herhangi bir yanlış yapılandırmayı düzeltecektir.Ancak bu, cihazınızdaki tüm tercihleri ve ayarları sıfırlayacak ve kayıtlı Bluetooth cihazlarını, Wi-Fi şifrelerini vb. kaldıracaktır.
Ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Telefonu sıfırla bölümüne gidin ve tüm ayarları sıfırlayın.