Nasıl Yapılır? Android'de Google Play Store'un Açılmama Sorununu Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 311
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
fix-play-store-not-opening-on-android_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9.webp

Temel Düzeltmeler​

• Google Play sunucusunu kontrol edin : Play Store hizmetinin kullanılabilirliğini doğrulamak için Google Play Durum Panosuna erişin.
  • Google Play Store'u zorla durdurun ve cihazı yeniden başlatın : Play Store simgesine uzun dokunun, Uygulama bilgileri'ni seçin ve Zorla durdur'a dokunun. Cihazınızı yeniden başlatın ve Google Play Store'u tekrar açın.
  • Cihaz tarih ve saatini düzeltin : Android Ayarları'nı açın, Sistem'i seçin ve Tarih ve saate dokunun. Düzeltmek için Saati otomatik olarak ayarla seçeneğini açın.
  • VPN'i devre dışı bırakın : VPN uygulamanızı açın, etkin bağlantıyı devre dışı bırakmak için Bağlantıyı Kes'e dokunun ve Play Store'u yeniden yükleyin.
  • Cihaz depolama alanını temizleyin: Android ayarlarına gidin, Depolama'yı seçin ve yüklü uygulamaları inceleyerek kaldırın ve boş alanı geri kazanın.
  • Sistem yazılımını güncelleyin : Android Ayarlarını açın, Sistem güncellemesini seçin ve yazılımı güncellemek için Şimdi yükle'ye (varsa) dokunun.

1. Düzeltme : Google Play Store ve Google Play Hizmetleri Önbelleğini ve Uygulama Verilerini Temizleyin​

Bozuk önbellek ve aşırı uygulama verisi, Android'de Google Play Store'un açılmamasının yaygın nedenlerindendir. Sorunu gidermek için Google Play Store ve Google Play Hizmetleri'nde bunları manuel olarak temizleyin.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın, Uygulamalar'ı seçin ve Google Play'i arayın.

1759694831112.webp

Adım 2: Arama sonuçlarında Google Play Store'a dokunun ve Depolama ve Önbellek'i seçin.
Adım 3: Önbelleği temizle'yi ve ardından Depolamayı temizle'yi seçin.

1759694856819.webp

Adım 4: Benzer şekilde Google Play hizmetlerini açın ve Depolama ve önbellek seçeneğini belirleyin.
Adım 5: Önbelleği temizle'ye ve ardından Depolamayı temizle'ye dokunun.

1759694876663.webp

2. Düzeltme : Google Play Store Güncellemelerini Kaldırın ve Yeniden Yükleyin​

Hatalı bir Google Play Store güncellemesi, uygulamayı açmanızı engelleyebilir. Önceki güncellemeyi manuel olarak kaldırın ve normal çalışmasını sağlamak için en son güncellemeyi yeniden yükleyin.

Adım 1: Google Play Store simgesine uzun dokunun > Uygulama bilgilerine dokunun > sağ üstteki üç nokta menüsünü seçin > Güncellemeleri kaldır.

1759694897468.webp

Adım 2: Google Play Store'u güncellemek için uygulamayı açın, sağ üstteki hesap profilinize dokunun ve Ayarlar'ı seçin.

Adım 3: Yeni güncellemeleri yüklemek için Hakkında'yı genişletin ve Play Store'u Güncelle'ye dokunun.

1759694917503.webp

3. Düzeltme : Google Play Store'u Devre Dışı Bırakın ve Etkinleştirin​

Play Store güncellemelerini temizlemek işe yaramazsa, Android Ayarları'ndan Google Play Store'u devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirerek fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Adım 1: Play Store simgesine uzun dokunun > Uygulama bilgileri > Devre dışı bırak öğesine dokunun.

1759694944014.webp

Adım 2: Birkaç saniye bekleyin ve yeniden etkinleştirmek için Etkinleştir'e dokunun.

4. Düzeltme : Google Play Sistem Güncellemesini Kontrol Edin​

Google Play Sistemi'ni güncellemek, güvenlik sorunlarını giderir ve temel bileşenlerini geliştirir. Güncel değilse, Google Play Store Android'de açılmayabilir. Kontrol etmek ve güncellemek için Android Ayarları'na gidin.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Güvenlik'i seçin > Google Play sistem güncellemesi'ne dokunun.
Adım 2: Mevcut güncellemeleri yüklemek için Güncellemeleri kontrol et'e dokunun.

1759694964048.webp

5. Düzeltme : Google Hesabınızı Kaldırın ve Ekleyin​

Google Play Store telefonunuzda hala açılmıyorsa, sorun yanlış Google hesabı yapılandırmasından kaynaklanıyor olabilir. Sorunu çözmek için Google hesabınızı kaldırıp yeniden eklemeyi deneyin.

Adım 1: Android Ayarları'nı açın, Hesaplar'ı seçin ve Google hesabınıza dokunun.
Adım 2: Hesabı kaldır'a dokunun ve kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

1759694987230.webp

Adım 3: Ardından Ayarlar > Hesaplar altında Hesap ekle'yi seçin, Google'a dokunun ve oturum açıp yeniden eklemek için hesap bilgilerinizi girin.

1759695006957.webp

6. Düzeltne : Android Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın​

Hiçbir şey işe yaramazsa, Android telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayın ve tüm Google Play Store sorunlarını bir kerede çözün.

Not: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce cihazınızın verilerini yedekleyin.

Adım 1: Android Ayarları altında Sistem'i açın > Sıfırlama seçeneklerini seçin.

1759695033963.webp

Adım 2: Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğine dokunun ve sağ altta bulunan Tüm verileri sil seçeneğini seçerek onaylayın.

1759695055223.webp

← Önceki konu

Nasıl Yapılır?  Google Fotoğraflar'da Birden Fazla Resimle Video Nasıl Oluşturulur?

• CaN
  • Cevaplar: 0
Sonraki konu →

Nasıl Yapılır?  Android'e Android Uygulama Paketlerini Yüklemenin En İyi Yöntemleri

• CaN
  • Cevaplar: 0
  • Etiketler Etiketler
    android market çözümü android uygulama hatası google play çalışmıyor google play store açılmıyor play store sorun giderme
  • Geri
    Üst Alt