Nasıl Yapılır? Android'de Hızlı Arama Özelliğini Ayarlama Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 37
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Top-Ways-to-Setup-Speed-Dial-on-Android-Phone.webp

Yöntem 1: Kişiyi Favorilere Ekle​

Android telefonunuz, favori kişilerinizden oluşan bir liste oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanıyarak, adres defterinde arama yapmadan onlarla hızlıca iletişime geçmenizi sağlar. Bu listeye kişiler ekleyebilir ve doğrudan arayabilirsiniz.

Not : Ekran görüntüleri bir Samsung telefondan alınmış olsa da, rehber veya adres defterinin özellikleri, özel arayüzlere sahip tüm Android telefonlarda neredeyse aynı kalmaktadır.

Adım 1: Telefon uygulamasını açın > Kişiler sekmesine gidin. Arama aracını kullanarak favorilerinize eklemek istediğiniz kişiyi bulun. Bulduktan sonra, bilgilerini görüntülemek için kişi adına dokunun.

1765817258898.webp
Adım 2: Şimdi, kişiyi Favorilere eklemek için sol alt köşedeki yıldız simgesine dokunun.

Kişiyi ekledikten sonra, kişi Telefon uygulamasındaki Favoriler sekmesinde görünecektir. Artık doğrudan arama yapmak için kişinin adına dokunabilirsiniz.

1765817274001.webp

Yöntem 2: Ana Ekrana Kişi Widget'ı Ekleme​

Akıllı telefonlarla arası iyi olmayan biri veya yaşlı bir büyükanne/büyükbaba için hızlı arama ayarladıysanız, kişileri doğrudan telefonun Ana Ekranına eklemek isteyebilirsiniz. Bunun için Android'deki Doğrudan Arama widget'ını kullanın ve favori kişinin iletişim bilgilerini Ana Ekrana ekleyin. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Ana Ekrandaki herhangi bir alana dokunup basılı tutun ve menüden Widget'lar'ı seçin.

Adım 2: Kişiler altında bulunan Doğrudan arama widget'ını
bulmak için listede aşağı kaydırın. Widget'ı Ana Ekrana yerleştirmek için üzerine dokunup basılı tutun.

1765817298552.webp

Adım 3: Şimdi, widget sizden doğrudan arama widget'ı için bir kişi seçmenizi isteyecektir. Listede ilerleyin ve kişiyi seçin.

Adım 4: Seçilen kişi widget'ta görünmelidir. Artık kişiyi aramak için widget'a dokunabilirsiniz.

Benzer şekilde, yukarıdaki adımları izleyerek diğer kişiler için doğrudan arama widget'ı da kurabilirsiniz.

1765817319332.webp

Yöntem 3: Telefon Uygulamasından Hızlı Arama Numarası Ayarlayın (Samsung Galaxy Telefonlar)​

Diğer Android akıllı telefonlardan farklı olarak, Samsung Galaxy telefonundaki Telefon uygulaması kullanışlı bir hızlı arama özelliğine sahiptir. İşte bu özelliği kullanarak favori kişileriniz için hızlı arama nasıl yapılır:

1. Adım : Samsung Galaxy telefonunuzda Telefon uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki üç noktalı menü simgesine dokunun.

2. Adım : Hızlı arama numaralarını
seçin . Şimdi, açılır menüyü kullanarak ilgili kişi için bir numara seçin.

1765817340812.webp

3. Adım: Ardından, hızlı arama özelliğini ayarlamak istediğiniz kişinin adını veya telefon numarasını yazın.

Alternatif olarak, kişiler simgesine dokunun > kişi listenizden bir numara seçin.

1765817361331.webp

4. Adım: Seçtikten sonra, uygulama kişiyi hızlı arama numaralarına ekleyecektir. Hızlı arama yapmak için tuş takımındaki atanmış hızlı arama numarasına uzun basın.
1765817378659.webp

Yöntem 4: Google Asistan'ı kullanın​

Android telefonunuzdaki sanal asistan, bir numarayı hızlıca çevirmenize de yardımcı olabilir. Ve en iyi yanı, her kişi için ayrı ayrı hızlı arama ayarlamanıza gerek olmamasıdır. Ancak, sesli komutla arama yapmak için telefonunuzda Google Asistan'ı etkinleştirmiş olmanız gerekir.

Google Asistanı Etkinleştir​

Adım 1: Telefonunuzda Google uygulamasını açın > sağ üst köşedeki profil resminize dokunun > Ayarlar'ı seçin.

Adım 2: Burada, Google Asistan'a dokunun > aşağı kaydırın ve Genel'e dokunun > Google Asistan için geçiş düğmesini etkinleştirin.

1765817401878.webp

Adım 3: İşlem tamamlandıktan sonra Google Asistan ayarları sayfasına geri dönün ve " Hey Google ve Ses Eşleştirme" seçeneğine dokunun.

Adım 4: Burada, "Hey Google" seçeneğini etkinleştirin. Ve artık hazırsınız. Google Asistan'dan sizin için birini aramasını isteyebilirsiniz.

1765817420182.webp

Google Asistan'ı Kullanarak Telefon Görüşmesi Yapın​

Google Asistan'ı 'Hey Google' veya 'OK Google' uyandırma kelimeleriyle çağırabilirsiniz. Google Asistan göründüğünde, 'Ara [kişi adı]' gibi bir komut verin. Google Asistan, kişi adıyla ilişkilendirilmiş numarayı arayacaktır.

1765817441893.webp

Etiketler Etiketler
android arama ayarları seo android hızlı arama ayarları android hızlı arama özelliği android kişi hızlı arama android telefon arama kısayolu
Geri
Üst Alt