Temel Düzeltmeler
- Telefonunuzu yeniden başlatın: Android telefonunuzu yeniden başlatmalısınız. Bazen, bunun gibi basit bir çözüm büyük sorunları çözer.
- SIM kartını çıkarın: SIM kartını çıkarın ve bir bezle temizleyin. Sonra tekrar takın.
- Uçak Modunu Devre Dışı Bırakın: Uçak modunu yanlışlıkla etkinleştirmiş olabilirsiniz ; bu, mesaj göndermenizi veya almanızı engeller.
- Mesajlar uygulamasını güncelleyin: Uygulamanın mevcut sürümündeki birkaç hata bu soruna neden oluyor olabilir.
1. SIM Kart Sorunlarını Kontrol Et
- SIM kartın düzgün takıldığından emin ol.
- Başka bir telefona takarak SMS gönderimi dene. Eğer sorun devam ediyorsa operatör kaynaklı olabilir.
2. Uçak Modunu Açıp Kapat
- Uçak modunu aç, 10 saniye bekle ve kapat.
- Ağ bağlantısı yeniden kurulduğunda tekrar SMS gönder.
3. Varsayılan Mesajlaşma Uygulamasını Kontrol Et
- Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan Uygulamalar > SMS uygulaması kısmından doğru uygulamanın seçili olduğuna emin ol.
4. Mesaj Merkezi Numarasını Doğrula
- Telefon uygulamasında ##4636## tuşlayarak SMSC numarasını kontrol et.
- Operatörüne ait doğru SMS merkez numarasını gir.
5. Uygulama İzinlerini Gözden Geçir
- Ayarlar > Uygulamalar > Mesajlaşma > İzinler kısmında "SMS" izninin açık olduğundan emin ol.
6. Ağ Ayarlarını Sıfırla
- Ayarlar > Sistem > Sıfırla > Ağ ayarlarını sıfırla yolunu izle.
- Bu işlem Wi-Fi ve mobil ağ ayarlarını sıfırlar.
7. Android Güncellemelerini Kontrol Et
- Ayarlar > Sistem > Yazılım güncelleme bölümünden en son güncellemeleri yükle.
8. Operatör Desteği ile İletişime Geç
- Hat kısıtlaması, faturalı/faturasız kısıtlamalar veya borç nedeniyle SMS engellenmiş olabilir.
1. Düzeltme Yöntemi : RCS Sohbetlerini Etkinleştirin veya Devre Dışı Bırakın
RCS veya Zengin İletişim Hizmetleri, çeşitli mesajlaşma özellikleri ekler ve kişilerinize mesaj göndermek için İnternet'i kullanır. Sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için özelliği yeniden etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz.Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın , sağ üst köşedeki profil simgesine dokunun ve Mesaj Ayarları'nı seçin.
Adım 2: RCS Sohbetleri'ni seçin ve özelliği devre dışı bırakın.
2. Düzeltme Yöntemi : Varsayılan SMS Uygulamasını Değiştirin
1. Yöntem : Uygulama Ayarlarından
Mesaj gönderme devre dışı bırakıldı hatasını gösteren SMS uygulamasını açın. Çoğunlukla önceden yüklenmiş uygulamadır. Üstteki üç nokta simgesine dokunun ve Ayarlar'a gidin.
Telefonunuzda bulunan seçeneğe bağlı olarak SMS Devre Dışı Bırakıldı veya Varsayılan Yap'a dokunun. Ardından, SMS uygulamanızı seçin.
2. Yöntem : Varsayılan Uygulama Ayarlarından
Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve bildirimler veya Uygulamalar'a gidin.Adım 2: Varsayılan uygulamaları seç'e dokunun ve SMS uygulamasını seçin.
Adım 3: Mesajlar uygulamasını değiştirin ve mesajınızı ona gönderin.
3. Yöntem Yöntem : Varsayılanları Temizle
Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar veya Uygulamalar ve bildirimler'e dokunun.Adım 2: Mesajlaşma uygulamanızın adına dokunun ve Varsayılan olarak ayarla seçeneğini seçin.
Adım 3: Varsayılanları temizle seçeneğinin yanındaki Temizle düğmesine dokunun.
3. Düzeltme Yöntemi : Önbelleği ve Verileri Temizle
Mesajlar uygulaması bile zamanla güncel olmayan uygulama önbelleğine eğilimlidir. Bu nedenle, uygulama önbelleğini temizlemeyi deneyin. Bu, mevcut mesajlarınızı kaldırmayacaktır.Adım 1: Mesajlar uygulamasına uzun basın ve Uygulama Bilgisi'ni seçin.
Adım 2: Depolama'ya dokunun ve Önbelleği temizle'yi seçin.
4. Düzeltme Yöntemi : Uygulama Tercihlerini Sıfırla
Eğer hiçbir şey işe yaramadıysa, Android telefonunuzdaki uygulama içi tercihleri sıfırlayın.Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a gidin.
Adım 2: Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve Uygulama tercihlerini sıfırla seçeneğini seçin.
5. Düzeltme Yöntemi : Ağ Ayarlarını Sıfırla
Android telefonunuzda ağ sorunları olabilir ve bu da mesaj göndermenizi engelleyebilir. Mobil ağ ayarlarını sıfırlamak mevcut ağ tercihlerinizi kaldıracaktır.
Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Genel Yönetim veya Sistem'e gidin.
Adım 2: Sıfırla'ya dokunun ve Mobil ağ ayarlarını sıfırla'yı seçin.