1. Çözüm Yöntemi : "Her Zaman Açık Ekran" özelliğini "Her Zaman Göster" olarak ayarlayın
Adından da anlaşılacağı gibi, Always On Display (Sürekli Açık Ekran) her zaman açık kalır. Bazı telefonlarda Always On Display varsayılan ayarı, yalnızca ekrana dokunduğunuzda veya gün içinde belirli bir programa göre gösterilecek şekilde ayarlanmıştır. İşte bunu düzeltmenin yolu.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Kilit ekranı bölümüne gidin > Her Zaman Açık Ekran seçeneğine dokunun.
Not: Bazı telefonlarda bu ayar Ekran sekmesinin altında yer alır. Bulamıyorsanız, Ayarlar uygulamasındaki arama çubuğunu kullanarak " Her Zaman Açık Ekran" seçeneğini arayın.
Adım 2: " Her zaman göster" seçeneğini işaretleyin.
2. Çözüm Yöntemi : Yakınlık Sensörünün Örtülmediğinden Emin Olun
Telefonunuzun Sürekli Açık Ekran özelliği, telefonunuzun cebinizde olduğunu veya bir yüzeye yüzü aşağıya bakacak şekilde yerleştirildiğini algıladığında otomatik olarak kapanır. Yakınlık sensörü, önünde bir engel olup olmadığını kontrol eder. Yakınlık sensörü kapatılırsa Sürekli Açık Ekran devre dışı bırakılır.Bu nedenle, telefonu masaya koyduğunuzda yakınlık sensörünün kapanmadığından emin olun. Bazen ekran koruyucuları ve kılıflar gibi aksesuarlar da yakınlık sensörünü kapatabilir. Bunları çıkarın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
3. Çözüm Yöntemi : Güç Tasarrufu Modlarını Devre Dışı Bırakın
Always On Display özelliğini etkinleştirmek, etkinleştirmemeye kıyasla daha fazla pil tüketir. Telefonunuzda güç tasarrufu modunu veya pil tasarrufu özelliğini etkinleştirdiğinizde, ek pil ömrü sağlamak için Always On Display özelliği devre dışı bırakılır. Bu nedenle, bu tür modları kapatın.4. Çözüm Yöntemi : Always On Display Uygulamasını Güncelleyin
Bu çözüm özellikle Samsung Galaxy telefon kullanıcıları içindir. Always On Display hizmeti Samsung cihazlarda varsayılan olarak sunulmaktadır. Sorun yaşıyorsanız, uygulamayı en son sürüme güncelleyin. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Kilit ekranı bölümüne gidin > Her Zaman Açık Ekran seçeneğine dokunun.
Adım 2: Aşağı kaydırın ve Always On Display Hakkında'yı seçin.
Telefonunuz şimdi bir uygulama güncellemesi olup olmadığını kontrol edecek. Eğer varsa, Güncelle seçeneğine dokunun.
5. Çözüm Yöntemi: Always On Display'in önbelleğini temizleyin
Always On Display özelliğine sahip bir Samsung Galaxy telefonunuz varsa, yardımcı olabilecek başka bir çözüm de burada. Önceki adımda uygulamayı güncellemek işe yaramadıysa, Always On Display uygulamasının önbelleğini temizleyerek bir fark yaratıp yaratmadığına bakın. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Kilit ekranı bölümüne gidin > Her Zaman Açık Ekran seçeneğine dokunun.
Adım 2: Aşağı kaydırın ve Always On Display Hakkında'yı seçin.
Adım 3: Ekranın sağ üst köşesindeki küçük "i" düğmesine dokunun > Depolama'yı seçin > Önbelleği temizle.
6. Çözüm Yöntemi : Ekran Koruyucuyu Devre Dışı Bırakın
Android telefonunuzda ekran koruyucu etkinleştirdiyseniz, bu durum kilit ekranındaki Sürekli Açık Ekran özelliğini geçersiz kılabilir. Bu durum özellikle telefon şarj cihazına bağlıyken geçerli olabilir. Bu durumda, ekran koruyucuyu devre dışı bırakmalısınız. İşte bunu nasıl yapacağınız.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Ekran bölümüne gidin > Ekran koruyucuya dokunun.
Adım 2: Hiçbirini Seçmeyin.