Haber Anneler Günü ne zaman kutlanacak? (2024 Anneler Günü tarihi)

Anneler Günü ne zaman kutlanacak? (2024 Anneler Günü tarihi)

Anneler Günü, her yıl mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların gündeminde yer alıyor. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanılan Anneler Günü bu yıl yine coşkuyla geçecek. Annelerini bu özel günde mutlu etmek isteyen vatandaşlar ise net tarihi merak ediyor. Peki, 2024 Anneler Günü ne zaman kutlanacak?

2024 Anneler Günü için geri sayım başladı. Yine çiçek ve birçok hediyeyle annelerini mutlu edecek olan vatandaşlar, Anneler Günü için tarih araştırmalarına başladı. Peki, Anneler Günü ne zaman kutlanacak? 2024 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN? Mayıs aylarının ikinci pazar günleri kutlanan Anneler Günü, bu yıl da duygusal anlara sahne olacak. Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs 2024 Pazar günü kutlanacak.
LRyoLKrRYUafG0RU_5nM3w.jpg

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar.

Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı. ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.
 
Üst Alt