Haber Asgari ücret zammının açıklanacağı tarih belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında asgari ücret için tarih verdi

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
uy0F1FNYI02ZPtzilPqT7w.jpg

Bütçe görüşmeleri sebebiyle ara verilen grup toplantıları bu hafta itibariyle yeniden başladı. Bugün gerçekleşen AK Parti grup toplantısında asgari ücret zammıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin ne zaman açıklanacağını duyurdu. Peki, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti.

Asgari ücret ve sözleşmelilere kadro hakkında konuşan Erdoğan;

"Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına dair pekçok şeyi gündemden çıkardık. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak s uretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız." ifadelerini kullandı.

BvuJj8XhLkqZYq5F8BtqrA.jpg

TÜRK İŞ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün üçüncü kez bir araya gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda basına kapalı olarak 3 saate yakın süren toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil etti. Toplantının son bölümüne Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Görüşme sonrası açıklama yapan Atalay, işçi tarafının asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı. Atalay, "Teklifimiz 9 bin lira, verirlerse imza atarız. Vermezlerse masaya oturmayız" dedi.



dDf-tolBzkWWVFA_thrMcg.jpg
ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR? Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde Komisyon başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.
 
Etiketler
askeri ucret gündem haberler
Üst Alt