Haber Atlı tim sınır hattında devriyede

Atlı tim sınır hattında devriyede

Van İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki atlı tim, yasa dışı geçişleri ve kaçakçılık olaylarını önlemek için İran sınırında araçların giremediği arazilerde devriye görevini sürdürüyor.

bp6lGO80OkSO2C-oeCpGqQ.jpg

Jandarma Genel Komutanlığınca Van Jandarma Komutanlığı Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı'na konuşlandırılan Atlı Jandarma Takım Komutanlığı, diğer güvenlik güçleriyle birlikte bölgenin huzur ve güvenliği için gece gündüz görev yapıyor.
v8VCmrLU106tiCx3m7ZK3Q.jpg

Yaz aylarında Van Gölü kıyılarında devriye görevi yaparak vatandaşları boğulma vakalarına karşı uyaran, bölgede güvenliği sağlayan atlı jandarma timi, aynı zamanda düzensiz göçmenlerin yasa dışı girişlerin ve kaçakçılık olaylarının engellenmesi amacıyla sınır hattı ve gerisinde alınan önlemlere destek veriyor.
_ppowv5BHEeqIzs-D9edVA.jpg

Sınır hattında ve gerisinde devriye görevi icra eden atlı tim, motorlu araçların giremediği arazilerde düzensiz göçmenleri yakalayarak ilgili birimlere teslim ediyor.
pj2AoKt0ZUW0yj8y4XLFpg.jpg

Atlı Jandarma Takım Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Emre Özdoğan, Edremit Atlı Jandarma Takım Komutanlığının 2020'de kurulduğunu söyledi.
_nPsf-2PqEGlyzoM8_UmUA.jpg

Atlı birlik hakkında bilgi veren Özdoğan, "Burada görev yapan binici ve at bakıcısı personel, Nevşehir'de bulunan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığında verilen kursları başarıyla bitirerek bu göreve atandı. Atlı jandarma birliği, İran sınır hattı, sahil bandı, parklar, piknik ve mesire alanları ile milli bayramlarda tören geçişleri gibi çeşitli görevlere katılıyor." diye konuştu.
OvOowMPthkmH8DBF2UcuIA.jpg

Üç at ve üç biniciyle faaliyet yürüttüklerini belirten Özdoğan, şunları kaydetti: "Van Edremit Atlı Jandarma Takım Komutanlığı olarak Özalp ve Saray ilçeleri ile İran sınır hattı ve çevre köylerinde toplamda 7 görev ve operasyona katıldık. Bu görevlerde yurda yasa dışı yollarla girdikleri tespit edilen 199 düzensiz göçmen yakalanırken, yine aynı operasyonlarda 13 göçmen kaçakçısı da yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldı. Motorlu araçların ilerlemesine imkan vermeyen arazilerde görev yapabilme yeteneğine sahip asayiş atlarımız, söz konusu bölgelerde olaylara daha hızlı müdahale edilebilme imkanı sağlıyor."
OfdlAplnJE2x-2ED_9piyA.jpg

VRMUBv_U0k2NzTR-t8PANA.jpg

BQfRTvFD20mc8i7PNbp9PQ.jpg

4lndW1oa0Uqe5A5aH4txuA.jpg

vP6rKERckE2t2rQ_hU0acA.jpg

_GPM31Ia10ykhMM3GaYV1w.jpg

HEjlyuFFr025itl6f0SYcA.jpg

O6faEeXkBU2uOVU4CF0BhQ.jpg

CYFoyaXCa0ulg2q9Ncz1vQ.jpg

xRvMTR4qS0meNjHK0B0Sxw.jpg

DaKuddEzIU-snHmEevyh6A.jpg

qfcfOkH6PkKGedA_Luzd9w.jpg

zHySkm3hn0m_z-u6mDppgg.jpg

PDxceG_ZtEyJI4DwtgWP4Q.jpg

0Orc89HYBUGtnJ6hnJDv9w.jpg

a3rq5fJLFkKLLDd-lqpnFg.jpg

oBqgZm5LE06m4ZJZURtpDw.jpg

 
Üst Alt