Haber Avukat Buket Tekışık’ın savcının odasındaki fotoğrafları gündemde | “İstediğim gibi girer, istediğim gibi çıkarım”

Avukat Buket Tekışık’ın savcının odasındaki fotoğrafları gündemde | “İstediğim gibi girer, istediğim gibi çıkarım”

Avukat Buket Tekışık isimli avukatın, bir savcının odasında çektirdiği fotoğraflar gündemdeki yerini koruyor. Tekışık, fotoğraflar için “Savcının odasına istediğim gibi girer, istediğim gibi çıkarım.” dedi. Fotoğraflarla ilgili olarak iki ayrı soruşturma başlatıldı. Soruşturmalardan ilki sonuçlandı, savcının görev yeri değişti. İstanbul Barosu’nun avukat Tekışık hakkındaki soruşturması ise sürüyor.

71rIxiJES0-fPf83owzI5w.jpg

İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Buket Nurşah Tekışık’ın Instagram hesabından paylaştığı fotoğraflar, konuşulmaya devam ediyor.
pMHs0iozK0eUidzdgIoSvg.jpg

Tekışık, “Ben asla kaybetmem; ya kazanırım, ya öğrenirim” notuyla paylaştığı fotoğraflar için, “Savcının odasına istediğim gibi girer istediğim gibi çıkarım. Orada paylaşılan fotoğrafta oda dolu mu boş mu, kime ait, bunlar hiç sorgulanmadan izinsiz şekilde kullanıldı. Başka yerlere çekilmek, algı yaratılmak isteniyor.” açıklamasını yaptı.
HQmUjg8qKkCR1LB7KG9EeA.jpg

“İsteyen benim hesaplarımı bakiyelerimi inceleyebilir. Borçtan başka bir şey bulamazlar. Bu gibi şeyler benim hevesimi isteğimi kırıyor.” diyen Tekışık, çektirdiği fotoğrafların, hatıra fotoğrafı olduğunu savundu.
yqqdbMUvFkaWSAv4hzTkVg.jpg

Tekışık, “O sırada savcı odasında değildi biz oda boşken bu fotoğrafı çektirdik. Sadece bu kadar.” ifadesini kullandı.
E13Y2xzBSU6u7RKcpYRNEQ.jpg

Tepki çeken fotoğraflar, Adalet Bakanlığı’nın da gündemine girdi. Bakan Yılmaz Tunç, fotoğrafların çekildiği odanın sahibi savcı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bu açıklamadan bir süre sonra, savcının görev yeri değiştirildi.
BnhrLrpSIEmhmrNgVrD9rw.jpg

Avukat Tekışık hakkında ise disiplin soruşturması başlatıldı. Hazırlanan dosya, Barolar Birliği’ne gönderildi. İstanbul Barosu’nun avukat hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.
CbxYs8zefkGMcY3q2S0aUw.jpg

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olan Buket Nurşah Tekışık, Tekışık Hukuk ve Danışmanlık Şirketi’nin kurucusu.
wwppf_MnvEKzxXIeCLqmbw.jpg

Tekışık’ın, Linkedin’de paylaştığı bilgi notunda, İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat olduğunu belirtiyor.
UHiNwerPQkqKZUIkuyg87w.jpg

 
Üst Alt