Haber Bahar havası sürecek mi? Meteoroloji’den 3 bölge için sağanak uyarısı (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)

Bahar havası sürecek mi? Meteoroloji’den 3 bölge için sağanak uyarısı (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre bugün yurdun büyük bölümünde bahar havası hakim olacak. Akdeniz’in doğusu, Karadeniz ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Malatya, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep çevrelerinde sağanak bekleniyor. Gaziantep’teki yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile doğusunda ise çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

l4_jcm9YGkOY6Mk4-M1Ozw.jpg

Ramazan Bayramı tatilinin sonuna yaklaşılırken, yurdun büyük bölümündeki bahar havası etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, bugün Türkiye’nin güney, iç ve kuzey doğu kesimlerinde çok bulutlu bir hava olacak.
4MvzR5EKV0Kblwpc4wfN9Q.jpg

Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Ordu, Sivas, Malatya, Mardin, Batman ve Diyarbakır'ın güney çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gaziantep’te beklenen yağışların ise yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
4WEPHH1-MEm3LFTeYnqtNQ.jpg

Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.
QGwaY6CMokuEVMEkfLAMtw.jpg

Ülke genelinde Güneydoğu illerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece arasında artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtiliyor.
nzKjsFR3XkqvPawMzWSxEA.jpg

EDİRNE: 28°C Parçalı ve az bulutlu İSTANBUL: 23°C Parçalı ve az bulutlu KIRKLARELİ: 26°C Parçalı ve az bulutlu KOCAELİ: 24°C Parçalı ve az bulutlu A.KARAHİSAR: 23°C Parçalı ve az bulutlu DENİZLİ: 29°C Parçalı ve az bulutlu İZMİR: 27°C Parçalı ve az bulutlu MANİSA: 29°C Parçalı ve az bulutlu ADANA: 25°C Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
uAzZ_K4RvEGKu3E97wZtzQ.jpg

ANTALYA: 23°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı HATAY: 24°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı MERSİN: 23°C Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ANKARA: 21°C Parçalı, zaman zaman çok bulutlu ÇANKIRI: 23°C Parçalı, zaman zaman çok bulutlu ESKİŞEHİR: 20°C Parçalı, zaman zaman çok bulutlu KONYA: 18°C Parçalı, zaman zaman çok bulutlu BOLU: 18°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak yağışlı DÜZCE: 23°C Parçalı ve az bulutlu SİNOP: 16°C Parçalı ve az bulutlu ZONGULDAK: 16°C Parçalı ve az bulutlu AMASYA: 18°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı SAMSUN: 14°C Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak yağışlı TOKAT: 17°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı TRABZON: 14°C Parçalı ve çok bulutlu
fmrgjrmCLkqFzxHIbhpp0A.jpg

ERZURUM: 11°C Parçalı ve çok bulutlu, KARS: 15°C Parçalı ve çok bulutlu MALATYA: 19°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlı VAN: 12°C Parçalı ve çok bulutlu DİYARBAKIR: 21°C Parçalı ve çok bulutlu, güney çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı GAZİANTEP: 21°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı SİİRT: 20°C Parçalı ve çok bulutlu ŞANLIURFA: 24°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
hFNxGuuOmESoh1eajKSk6g.jpg

ORvkyhlVvUKW-EUYb8dieg.jpg

mtIxInPHkE6tEfLPEqyvHw.jpg

zgsve6jQikyudYEmBonjMg.jpg

 
Üst Alt