Haber Batman'daki sel faciası: "Annem kendini çocuğum için feda etti"

Batman'daki sel faciası:

Batman'da şiddetli yağışın etkili olduğu selde annesi ve 3 çocuğunu kaybeden Hakkı Güner, duvarın yıkılıp sel sularına kapıldıklarını dile getirdi. Acılı baba, "Biz suyun altında 20-25 dakika kaldık, yüzerek bir ağacın üstüne çıktım. Annem, çocuğumu kurtarmak için kendini feda etti." dedi.

u4VwfueUbEipDn2Mw5Ru8w.jpg

Batman'da 19 Kasım akşamı etkili olan sağanak, sele dönüşerek birçok mahallede taşkınlara yol açtı.
od5HN2RCAEeJd6oKt76A6Q.jpg

Seyitler Mahallesi 3062’nci Sokak'ta müstakil bir evde oturan Muhittin Güner (51), suların yükseldiğini görünce bitişiğindeki oğlu Hakkı’nın evine koşup içeridekileri tahliye etmek istedi.
5aH0I28iD0ufiqvS1NgfSw.jpg

Bu sırada evin duvar ve kaldıkları odanın tavanı, suya dayanamayarak çöktü. Suyla dolan evde babaanne Lalihan (49), torunu Habil’i (7) kurtarıp akıntıya kapıldı. Anne Zehra da (27), kızı Dicle’yi (1) kucağına alarak kayınpederi Muhittin’in yardımıyla dışarıya çıkabildi. Evdeki diğer çocuklar Asenat (3), Kabil (4) ve Birgül (9) de babalarının çabasına rağmen suya kapılıp gözden kayboldu.
KSMC-gmMMEyiWe_8P0Z6Cg.jpg

Babaanne Lalilhan’ın cansız bedeni o akşam, torunları Asenat, Kabil ve Birgül’ün cansız bedeni ise sonraki gün yapılan arama çalışmalarında bulundu.
COoT_taHK0edjgtieGMReA.jpg

Hakkı Güner, annesi Lalihan’ın çocuğunu kurtarmak için kendisini feda ettiğini belirterek “5 tane çocuğum vardı, bir de eşim. Hepimiz o evde yaşıyorduk. Benim 2 tane çocuğum uyuyordu. Birisi de ayaktaydı. Gidip su içecekti. Sonra şiddetli bir yağmur geldi. Ben kalkıp dışarıya baktım ki sel basmıştı. Ben çocuklarımı aldım. Eşim Zehra bir çocuğumla babamın yardımıyla dışarıya çıktı." dedi.
2FxPyTzHZUqvvCgn41tJiQ.jpg

"Diğer çocuğumun nerede olduğunu bilmiyordum. Onu da annem kurtardı. Annem kendini onun için feda etti." diyen Güner, "Daha sonra ben onları aldıktan sonra bir ayağımı attım, evin duvarı benim başıma yıkıldı ve suyun altında kaldık." dedi.
wMSKCua8lUK6VF5SLI6GqA.jpg

Çocuklarının ellerinden gittiğini ifade eden acılı baba, "Kurtaramadım onları. Duvar yıkıldı ve tavan da bizim başımıza düştü. Düştükten sonra biz 20-25 dakika suda kaldık. Sonra ben yüzerek bir ağacın üstüne çıktım." ifadelerini kullandı.
mghs4WEOnkSV2wZuhgRp8A.jpg

Sel olacağını bilmediklerini de sözlerine ekleyen Güner, şöyle devam etti: "Bilseydik zaten o gün o evde kalmazdık. Kara bir geceydi. 3 çocuğum vefat etti, 2'si hayatta. Babam, eşimi kurtardı. Küçük çocuğum da annesindeydi. Annesi de onu bırakmadı. Allah razı olsun, işte millet gelip çabaladı, onları o sudan çıkardı. Annem de çocuğumu kurtardı. Kendini feda etti."
-prUelQvIUWo7C-D5MnpBA.jpg

Eşi Lalihan ve 3 torununu kaybeden Muhittin Güner de olay anında kaçma imkanlarının olmadığını belirtti.
1lxBkmGz30OpP43WlNAijg.jpg

“Gece yağmur başladı. Herkesi uyardım. Biz kalkana kadar baktım ki sel bizim çocuğun evini vurdu. Ev resmen patladı." diyen Muhittin Güner, "Benim çoluk çocuğum hepsi içindeydi. Öyle normal bir sel değildi, duvar bırakmadı. Duvarı da aldı bizim üstümüze getirdi. Ben aileden çoğu kişiyi kurtardım ama öbürlerini, hanımımı, torunlarımı kurtaramadım." dedi.
PXcVI3CB9UG6nMlSYux30A.jpg

-ucR_DYH2kWMMNrrDruZUw.jpg

Ils3anKoOkSiLh5Uxs_UMA.jpg

 
Üst Alt