Haber BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB ön değerlendirme sonuç tarihini paylaştı

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB ön değerlendirme sonuç tarihini paylaştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Şubat-14 Nisan 2024 arasında yapılan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ön değerlendirme uygulama sonuçlarının açıklanacağı tarihi paylaştı. Peki, BİLSEM ön değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

GvVCrhOl70eM70v47bf-rQ.jpg

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ön değerlendirme süreci 20 Şubat itibariyle başladı. 2023-2024 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM) takvimine göre, bireysel değerlendirme uygulamalarına hak kazanan öğrenciler 18 Nisan 2024 tarihinde ilan edilecek.
-54QdbNhqUe2xIiQK4NygQ.jpg

Ön değerlendirme uygulamalarında belirlenen baraj puanını geçerek, bireysel değerlendirme uygulamalarına katılmaya hak kazanan öğrenciler, 9giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabilecekler.
wYQ5_MyBlUyCmMFcgJUGmw.jpg

Bireysel değerlendirme uygulamaları, her yetenek alanı için ayrı ayrı yapılacak şekilde planlanarak 26 Mayıs'ta başlayacak.
lD6qwdELMk6_UC6_P4Thaw.jpg

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, 2024 - 2025 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacak. Bireysel değerlendirme sonuçları 31 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek.
 
Üst Alt