Haber Bir köy küle döndü! Sabaha kadar yanan Çamyurdu'nda hasar büyük: "Hiçbir şeyimiz kalmadı"

Bir köy küle döndü! Sabaha kadar yanan Çamyurdu'nda hasar büyük:

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan yangın, bir köyü küle çevirdi. Samanlık ve evlere sıçrayan yangın nedeniyle köyde hasar büyük.

GQwneoBQtUa_H_bghOSiUA.jpg

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Çamyurdu köyünde dün büyük bir yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, samanlık ve evlere sıçradı.
och7CZvY5kmcjpweE0DJFw.jpg

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, jandarma, Orman Bölge Müdürlüğü ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dumandan etkilenen bazı kişilerin tedavisi sağlık ekipleri tarafından yapıldı.
GMfegO-NJUeg_jziUibeMA.jpg

Köylülerin itfaiyenin deposuna takviye amacıyla kovalarla su taşıdığı yangına, kepçelerle de ekipler müdahale etti. Yangında 10 samanlık ve iki ev tamamen, bir ev kısmen yandı, bir inek öldü. Ayrıca traktör, römork, pat pat diye tabir edilen tarım aracı da yandı.
35CjGR6GWUyk6O4oiQKWmg.jpg

İki katlı evi, ahırı ve traktörü yanan Seyfettin Aldemir eşinin haber vermesiyle durumdan haberdar olduğunu söyledi. "Ben uyuyordum, hanım yangın var dedi, ben de yataktan fırladım." diyen Aldemir, "100 kadar küçükbaş hayvanımız vardı, onları kurtardık, altı da büyükbaş hayvanımız vardı, bir tanesini kurtaramadık. Komple yandı, hiçbir şey kalmadı." ifadelerini kullandı.
2Zx2F0A9l0WBf9nmtuG9aA.jpg

Necmiye Aldemir ise "Yangını görünce eşimi çağırdım. 'Yukarıda ateş var, yangın var.' dedim. Buralar yanınca içerden bir şey alamadık, kolum da yandı. Hiçbir şey kalmadı." ifadesini kullandı.
LBw9vYPtKEyp03WV-j1ZXA.jpg

Alevlerin kontrol altına alındığı bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
TYmtU8rjtkSK1aaJQfeutQ.jpg

aQ62Odw6y0yp_zh-DngzZA.jpg

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt