Bir sonraki Amiral Gemisi Snapdragon çipinin video codec desteği Samsung'un Exynos'unu yakalayabilir

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 580

CaN

admin
Mesajlar
1,514
Tepkime
4,703
Puanları
113
Konum
Türkiye
Galaxy-Z-Fold-3-review-30-640x360_tekbilgin.jpg

Snapdragon yonga setleri, Dünyadaki çoğu Android akıllı telefonun ana bileşenidir. Samsung, Exynos yonga seti ile birlikte birçok telefonunda Snapdragon yonga setlerinden yararlanıyor. Örneğin, önceki nesil akıllı telefonlara benzer şekilde, Samsung'un kısa süre önce piyasaya sürdüğü Galaxy S22 serisi, biri Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ve diğeri ise Exynos 2200 tarafından desteklenen iki modelle geliyor.

Bu, Galaxy S22 serisi ile ilgili olmasa da Snapdragon SoC'ler tarafından desteklenen bir sonraki Samsung Galaxy amiral gemisi cihazları için bazı iyi haberler var. Protokolün son raporuna göre Snapdragon 8 Gen 2 işlemciden güç alan bir sonraki Samsung amiral geminiz AV1 kod çözme desteğiyle gelebilir.

Samsung Exynos, AV1 codec bileşenini zaten destekliyor​

Qualcomm burada artık MediaTek yonga setini biraz yakalamış oynuyor. Çünkü MediaTek, 2020 yılında Dimensity 1000 serisi yonga setlerinden bu yana AV1 kodeğini desteklemektedir. Samsung tarafında ise bu durum Exynos 2100 serisinden bu yana AV1 codec bileşenini desteklemeye başlıyor.

Gelecekteki Samsung amiral gemilerinde AV1 kod çözme desteğinin verimli video akışına izin vereceği gerçeği göz önüne alındığında büyük bir haber ve bir o kadar da büyük bir yenilik. Bu codec türünü YouTube ve Netflix zaten platformlar zaten destekliyor.

AV1 codec bileşeni, H.265 codec bileşeninden yaklaşık %30 daha verimlidir​

Sektör kaynaklarına göre, kod adı SM8550 olan yeni nesil Snapdragon yonga seti, AV1 codec bileşenini destekleyecek ve bir sonraki amiral gemisi yonga seti, yani SM8550'nin kod adı, bu yılki Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti model numarası, yani SM8450 ile uyumlu olacak.

Raporda ayrıca, amiral gemisi telefonların yongasının, Qualcomm'un genellikle birinci sınıf yonga setini olarak adlandırdığı üst düzey bileşenleri desteklediği ve piyasaya bu şekilde sürdüğü bununla birlikte yılın sonunda AV1 desteğine kavuşacağı belirtiliyor. AV1 codec bileşeninin bir sonraki Snapdragon yonga setine dahil edilmesi, aynı dosya boyutunda daha yüksek video kalitesi ile sonuçlanacaktır. Mevcut H.265 codec bileşeninden yaklaşık %30 daha verimli olarak çalışıyor. Gelişmiş ve geliştirilmiş sistemler her daim daha verimli olması kaçınılmaz gerçekler arasında yer alıyor.
 
Mesajlar
10
Tepkime
9
Puanları
3
Tesekkürler kardesim
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Her geçen gün teknolojik gelişimler ve bunlarla beraber adımlar atılıyor.
 
Etiketler
android exynos samsung snapdragon video codec
Üst Alt