Haber Bu yıl umduklarını bulamadılar: "Bölgede üretim tamamen bitebilir"

Bu yıl umduklarını bulamadılar:

Aydın’da bu yıl narenciye üreticileri umduğunu bulamazken, Kuyucak ilçesinde portakal üreticiliği yapan 65 yaşındaki Zühtü Şengün, düşük fiyatlar nedeniyle üreticilerin bu yıl umduğunu bulamadığını ifade etti.

REUWQHCs5U6M4lAJ9cGGsQ.jpg

Kış mevsimiyle birlikte Aydın’da narenciye hasadı ve ihracat mesaisi başlarken üreticiler bu yıl umduğunu bulamadı.
Qd0yd44gY0unw4_ZM5wrGA.jpg

Düşük fiyatlar sebebiyle zarar ettiklerini ifade eden Kuyucaklı portakal üreticileri, masraflar çıktıktan sonra kendilerine para kalmadığını söyledi.
UFUr59zbyEOBLW4A1hrn4Q.jpg

Ailesi ile birlikte uzun yıllardır portakal üreticiliği yaptıklarını ifade eden 65 yaşındaki Zühtü Şengün; "Portakalın kilosu dalında sadece 5 liraya alıcı buluyor. Masraflar çıktıktan sonra elimizde para kalmıyor. Üretici zor durumda. Eğer destek olunmazsa, narenciye üretimi bölgede tamamen bitebilir" dedi.
nIfdlnpUkEq-hDWfiiq9kg.jpg

Kuyucak’ta narenciye bahçesi bulunan emekli polis memuru Arif Aksaraylı ise portakal üreticilerinin ürünlerini düşük fiyatlarla satmak zorunda kaldıklarını belirtti. Aksaraylı; "Kuyucak, portakal üretimi açısından Aydın’ın önemli bir merkezi konumunda.
_WfUevmZOkSDP90X2N4o7Q.jpg

Ancak birçok üretici, zarar etmeye dayanamayarak portakal üretimini bıraktı. Narenciye üreticisine teşvik primi verilsin. Bu hem üreticiyi rahatlatır hem de bölgedeki tarımın devamını sağlar" diye konuştu.
 
Üst Alt