
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde orman yangınının boyutu günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

Bursa'nın Gürsu ile Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale havadan ve karadan devam ediyor.

Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevlere müdahale çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor.

Yangın nedeniyle 480 ev ile bin 765 kişi güvenli bir şekilde tahliye edildi.

İğdir Mahallesi’ndeki Gürsu Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki hayvanlar ile mahallelerdeki küçük ve büyükbaş hayvanlar ve Gürsu’daki mesire alanında bulunan farklı türdeki tavus kuşları ile muhabbet kuşları, kanaryalar, keklikler, papağanlar, bıldırcınlar ve sülünler de HAYTAP gönüllüleri ve ilçe belediye ekipleri tarafından yangın bölgesinden tahliye edildi.

Söndürme çalışmalarında 41 kurumdan 1800 personel ve 700 iş makinesi görev alırken, İstanbul, Yalova, Balıkesir ve Bilecik yangınında görev yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de takviye olarak bölgeye sevk edildi.

Lokal olarak süren alevlere müdahale uçak ve helikopter desteğiyle sürerken, yangın bölgesi dronla havadan görüntülendi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.