
Kocaeli merkezli 3 ilde hurdaya ayrılmış araçların şasi numaralarını kullanarak yurda kaçak araç sokan çeteden 11 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerden 6'sı tutuklandı.
Hurdaya ayrılmış araçların şasi numaralarını kullanarak (change), ülkeye kaçak araç sokup bunları satarak haksız kazanç elde eden çeteye yönelik Kocaeli, Sakarya ve Konya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 12 adet dorse, bir adet çekici, bir adet tabanca, 146 adet fişek, 46 adet araç ruhsatı, 15 adet şasi etiketi ve 3 adet araç plakası ele geçirildi.
Gözaltına alınan 11 şüpheli dün Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına şüphelilerden 5'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 6'sı "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklandı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.