Haber CHP’deki gergin toplantının ardından yeni iddialar | Kemal Kılıçdaroğlu: Bizler üzülmedik mi sanıyorsunuz? Bir hafta eşimin yüzüne bakamadım

CHP’deki gergin toplantının ardından yeni iddialar | Kemal Kılıçdaroğlu: Bizler üzülmedik mi sanıyorsunuz? Bir hafta eşimin yüzüne bakamadım

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşen ve gergin geçen belediye başkanları toplantısından gazetelere yansıyan yeni iddialar var. Sözcü gazetesinin haberine göre, toplantının sonunda söz alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını “Bizler üzülmedik mi sanıyorsunuz? Seçimi kaybettim, bir hafta eşimin yüzüne bakamadım.” sözleriyle değerlendirdi.

SMT_1IKrxECV-xQrjOF0mA.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gergin geçen toplantının ardından yeni iddialar gündeme geldi. Sözcü’nün haberine göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında seçim sonuçlarını, “Bizler üzülmedik mi sanıyorsunuz? Seçimi kaybettim, bir hafta eşimin yüzüne bakamadım. Kolay mıydı?” sözleriyle değerlendirdi.
S9xRMhRsrUOgveWGNISJxg.jpg

Gazetenin haberine göre, Kılıçdaroğlu toplantının sonunda söz aldı. “Aile içinde konuşalım” diyen CHP lideri, parti içindeki değişim tartışmalarını da değerlendirdi. Gazetenin haberine göre, Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Genel başkanlık yükünü taşıyabileceğine inanacağım, CHP’nin ilkelerine bağlı partiyi ileri götürebilecek ve geçmişi temiz birisi olsa yarın bırakırım. Kurultayda ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Ortada bir kayıp var. Ama hepten başarısızlık saymak doğru değil.”
fnqnLNkpqEafPex7e9IuKQ.jpg

Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi yazarlarının sorularını da yanıtladı. Kılıçdaroğlu “Dünyanın hiçbir yerinde 10 kez üst üste yenilgi almış teknik direktör 11’inci maça çıkmaz. İstifa çağrılarına ne diyorsunuz?” sorusuna yanıt verdi.
wNwGFwdCSku_DrVUvenixQ.jpg

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Ben Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor teknik direktörü olarak birinin diğerini yenmesini sağlamaya çalışmıyorum; tam tersine taraftarları birleştirmeye çalışıyorum. Rakip taraftarların el ele tutuşmasını, helalleşmesini, derbileri el ele izlemesini sağlamaya çalışıyorum. 10 cephede yara almış bir komutan savaşa devam eder mi? Evet, eder/etmelidir. CHP Genel Başkanı olmasam da mücadeleyi asla bırakmam.”
tdtQLbfIy0ayndd7VH6Puw.jpg

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını da söyledi, “İstanbul için aday arayışımız yok.” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sayın İmamoğlu’na kızgın değilim elbette. Aksine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gösterdiği performanstan çok mutluyum; gurur duyuyorum. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda bir aday arayışı yoktur; adayımız Sayın İmamoğlu’dur. Sayın İmamoğlu’nun oluşturduğunu ifade ettiğiniz internet sitesi ve benzer çabaları da değerli buluyorum. Partimize ve ülkemize ilişkin her çabayı değerli buluyorum.”
 
Üst Alt