Haber Çiftçilerin öfkesi büyüyor: Avrupa Birliği'nin başkenti kilitlendi

Çiftçilerin öfkesi büyüyor: Avrupa Birliği'nin başkenti kilitlendi

Avrupa'da çiftçi protestoları artarak devam ediyor. Çiftçilerin son hedefi Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel oldu. AB liderlerine seslerini duyurmaya çalışan çiftçiler, Brüksel'de trafiği kilitledi. Ateş yakan çiftçiler, polisle de karşı karşıya geldi.

BdamMYhhYUaNSZsNciDXug.jpg

Avrupa'da çiftçi protestoları artmaya devam ediyor. Çiftçilerin son hedefi Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel oldu.Brüksel'e akın eden çiftçiler, vergiler, artan maliyetler ve ucuz ithalat konusunda protestolarını Avrupa Birliği liderler zirvesine taşıdı.
eFNG80PPsECBA_kspP04JA.jpg

Yaklaşık 1.000 traktör Avrupa'nın kalbi Brüksel'deki ana caddeleri trafiğe kapattı.AB liderlerine seslerini duyurmaya çalışan çiftçilerin taşıdığı pankartlarda "Çiftçi yoksa, gıda da yok" gibi sloganlar yer aldı.
b67NkGv-IE6LPO89bpFoXg.jpg

Çiftçiler, traktörlerini Avrupa Parlamentosu binasından birkaç blok öteye park etti ve liderlerin bir araya geleceği noktadaki güvenlik güçleri ile karşı karşıya geldi.
MUl0NkP5UkCFOLnb2_kqWw.jpg

Avrupa Komisyonu, dün en çok eleştirilen konulardan biri olan Ukrayna'dan ithalata düzenleme önerildi. Çiftçileri zorlayan nadas uygulaması da askıya alınması gündemde.
uHXALo7NO0KFUDkrNn0agw.jpg

Teklif kapsamında kümes hayvanları, yumurta ve şeker gibi ürünlerin ithalatının frenlenmesi hedeflendi. Tahıl gibi diğer tarım ürünlerinin ithalatındaki artışlara da geçici önlemler getirilebilecek.
1UgQee_hl0efsVLGRjKEwA.jpg

Çiftçiler, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Hollanda, Polonya, İtalya ve Macaristan'da olmak üzere Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikalarını traktörleriyle protesto ediyor.
IgA3ZOLbOUyGjYLrzv2tvA.jpg

Çiftçiler, özellikle iklim değişikliğiyle mücadele kapsamındaki politika ve düzenlemelerin pahalıya mal olduğunu belirterek protestolarını artırıyordu.
AE7J4-nes0qkcLZu6WDJYg.jpg

Bu yılki protestoların en yoğun olduğu ülke Fransa'da hükümet, krizi yatıştırmak bazı düzenlemelerden geri attı. Başbakan Gabriel Attal, çiftçiler için mazot vergisi artışlarının kaldırıldığını açıklarken, bürokrasiyi azaltacak adımları hayata geçirdi.
pGwS6mFHKEKp35Ier-lXbQ.jpg

bQWuaC_AvkiedFoZN9fgkw.jpg

ZKtzY5Dha0iqU3FfiPNlzQ.jpg

Se2WItY0N06QiIrxrycyPA.jpg

HdrOxqT8tUuI4sH2LaNp-Q.jpg


 
Üst Alt