Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremle sarsılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremle sarsılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği şehirlerde teslim edilen konut sayısının ay sonuna kadar 75 bine ulaşacağını söyledi. Erdoğan, “Depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.” dedi.

Yerel seçime 25 gün kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Malatya ve Elazığ’da iki miting gerçekleştirecek. Erdoğan ilk durağı Malatya’da. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlediği mitingde vatandaşlara sesleniyor. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Malatya yine sandıkta destan yazdı. Sizler bize güvendiniz, üzerinize düşeni yaptınız. Biz de bunun karşılığını vermek için gece gündüz çalışacağız. İnşallah 31 Mart’ta da Malatya’da Cumhur İttifakı’nı rekor bir oya taşıyacağınıza inanıyorum. Malatya bugüne kadar bizi hiçbir mücadelemizde yalnız bırakmadı. Bu defa da Türkiye Yüzyılı’nın inşasında Malatya’yla birlikte yol yürümekten şeref duyuyoruz.

Malatyalı kardeşlerim kimin kendisine gönül verdiğini, kimin şahsi hesaplar peşinde koştuğunu iyi biliyor. Bizim bildiğimiz Malatya’nın insanı mert olur, pusulasını şaşıranı Kandil'le demlenmeyi marifet sayanı Malatya affeder mi?

Dünyada başı dik şekilde dolaşmasını sağlayanı, bayrağının hep dalgalanması için çalışanı Malatya ihmal eder mi? Depremle sarsılan nice sevdiklerini toprağa veren, evi, iş yeri hasar gören kardeşlerine yeniden hayata sarılma umudu vereni Malatya bırakır mı?

"48 BİN 837 KONUTUN YAPIMI SÜRÜYOR"

Malatya’da 20 bini kırsalda, kalanı şehir merkezlerinde olmak üzere yaklaşık 70 bin hak sahibi belirlendi. Şehrimizde 48 bin 837 konutun yapımı sürüyor. Yerinde dönüşüm içinde 32 bin 583 Malatyalı kardeşimiz başvurdu. Hatta bunlardan 500’ü konutlarını inşa etmeye başladılar. İmar çalışmaları için şehrimize 6 milyar lira ilave destek sağladık. Amacımız önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerini konutlarına kavuşturmaktır.

"ŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ"

Depremzede şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak farklı üretim tesislerini hayata geçiriyoruz. Savunma sanayii yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimizde yoğunlaştıracak iskan ve istihdam projesi başlattı. ASELSAN, Malatya’da elektronik bakım, onarım ve elektronik kart dizgi tesisi kuruyor.

Teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacağız. Yıl sonuna kadar her ay 15-20 bin ilaveyle 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Depremde sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz."
 
Üst Alt