Haber Define avcısından nadir keşif: 240 bin dolarlık külçe buldu

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Define avcısından nadir keşif: 240 bin dolarlık külçe buldu

Avustralya'nın Victoria eyaletinde metal detektörü ile altın arayan bir adam, son yüzyılın en nadir keşiflerinden birini yaptı. Yaklaşık 2 buçuk kilo değerinde altın içeren bir külçe bulan define avcısı, 240 bin Avustralya doları (yaklaşık 3 milyon lira) elde etti.

PZT7GRwuYkCnRlRcJHhmRw.jpg

Avustralya'da altına hücumunun sona ermesinin üzerinden 170 yıldan fazla bir süre geçtikten sonra bir adam, Victoria eyaletinde 240 bin Avustralya doları (yaklaşık 3 milyon lira) değerinde bir külçe buldu.
mJWmLU37i0S9a15WRoPAzQ.jpg

Adı açıklanmayan adam, Bendigo, Ballarat ve St Arnaud arasındaki Victoria'nın "altın üçgeninde" amatör bir metal dedektörü kullanarak 4,6 kg ağırlığındaki taşı bulduğunda şaşkınlık yaşadığını belirtti.
Jsqa-DXpZEehlSgRwM6L6g.jpg

Bununla birlikte define avcısı, bulduğu altın külçesini Darren Kamp'ın Lucky Strike Gold adlı maden arama dükkanına götürüp, "Sence bu taş 10 bin dolar eder mi?” diye sorduğunu aktardı.
jY_fo8K5Ck-QkyCCZk2QtQ.jpg

Kamp ise dükkanına zaman zaman define avcılarının geldiğini ve onları eli boş gönderdiğini ancak bu adamın oldukça şanslı olduğunu belirterek, "Ona baktım ve 100 bin dolardan fazla eder’ dedim” diye konuştu.
1l4NuwS0EESmB7JD3GqhZA.jpg

Kamp, bugün altın fiyatları küresel rekor seviyelere yaklaşırken külçenin tamamına 240 bin Avustralya doları (Yaklaşık 3 milyon lira) değer biçti. Taşın içindeki saf altın miktarı ise 2,35 kilogram olarak ölçüldü.
9o6VWgjHU0ulebtOEIqaSQ.jpg

Kamp, "43 yıllık madencilik hayatımda bu miktarda altın içeren bir külçe görmedim. Belki 1850'lerde birkaç tane bulunmuş olabilir ama bugünün şartlarında bu çok nadir.” dedi.
FqFd6WW35kCobIrQjxQCmw.jpg

Kamp, külçeyi define avcısından satın aldığını ve ona "Lucky Strike" adını verdiğini söyledi.
PGBrWF4YtkabsdNaTjaFfg.jpg

Öte yandan, Victoria Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Victoria'nın orta ve kuzeyindeki altın bölgelerinde 2 milyon kilogram keşfedilmemiş altın olabileceğini tahmin ediyor. Victoria Maden Arayıcıları ve Madencileri Derneği'nin (Pmav) Bendigo şubesinin başkanı Lynnie Hindle, : "Eğer bir bölgede büyük bir külçe bulunursa, bu her zaman yeni bir hücum yaratır. Altın aramanın popülaritesi arttığını ve şu anda Victoria'da toplam 50 bin kişinin maden arama hakkı var.” dedi.
XODa23dasE2eW6szrcqMuw.jpg

Avustralya’da 25,50 Avustralya dolarına (yaklaşık 325 lira) satın alınan lisans 10 yıl kullanım hakkına sahip ve lisans olmadan bulunan her altın İngiliz Kraliyeti’ne ait sayılıyor.

 
Üst Alt