Haber Depremzedelerin konteynerlerini su bastı: Valilikten kriz masası açıklaması

Depremzedelerin konteynerlerini su bastı: Valilikten kriz masası açıklaması

Hatay'da dün akşamdan beri etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yollar göle döndü, tarım arazileri ve bazı konteyner kentleri su bastı. Valilik, kriz masası oluşturulduğunu bildirdi.

kg2XUXfaJEmgQ41kotE-FA.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi.
-lQhMcMArUS25QYDR5y2-Q.jpg

Yağışla birlikte yollar göle döndü.
YMsFOcR8t0SuSLAt2tRnMQ.jpg

Bazı konteyner kentler sele teslim oldu.
5hJl8m2GW02N288nDOZ2_g.jpg

Araçların ilerlemekte güçlük çektiği kentte tarım arazileri de su altında kaldı. Su basan konteyner kentlerde AFAD ve Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından tahliye çalışması gerçekleştirildi.
0OfxVoN3GEyUV6eXMi9igg.jpg

Yağışların saat 17.00'den itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor.
LAnAqgakYUmHZi3GKu6mvQ.jpg

Antakya Şehit Mustafa Sevgi Caddesi'nde park halindeki bir aracın üzerine, fırtınanın etkisiyle ağaç devrildi. Araç kullanılamaz hale geldi. Aynı caddedeki kentsel dönüşüm alanının tabelaları fırtına etkisiyle devrildi.
9AjAWPbhYkOQgvSpth2U_A.jpg

Valiliğin yazılı açıklamasında, Vali Mustafa Masatlı başkanlığında kriz masası oluşturularak, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla toplantı yapıldığı belirtildi.
8ypy6GOJSUOAqPZ6cz_IJA.jpg

Açıklamada, "İlimizde etkili olan şiddetli yağış sonrasında meydana gelen sel ve su baskınları sonucu ortaya çıkan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımıza ait toplam 220 araç ve 521 personel ile çok yönlü devam eden çalışmalar ele alınıp değerlendirildi." ifadesi kullanıldı.
zs70HN8yhkWk1VUdnV1h7A.jpg

 
Üst Alt