Haber Dicle Nehri’ne atlayan 14 yaşındaki Zelin’den 8 gündür iz yok

Dicle Nehri’ne atlayan 14 yaşındaki Zelin’den 8 gündür iz yok

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri’ne atlayan kardeşlerden 14 yaşındaki Zelin Ç.’yi arama çalışmaları 8’inci gününe girdi. Ekipler, Zelin’den bir ize hala ulaşabilmiş değil.

lharfMGr702Vi1QZdfuDxQ.jpg

Cizre’de Dicle Nehri’ne atlayan kız kardeşlerden Zelin Ç.’yi arama çalışmaları sürüyor.
UswKGFtDwEylW8dnEjwOIQ.jpg

Olay, 27 Kasım günü nehir kıyısındaki Bırca Belek Park yakınında meydana geldi. Kız kardeşler 16 yaşındaki Zilan ve 14 yaşındaki Zelin Ç., bilinmeyen nedenle Dicle Nehri’ne atladı. Durumu fark edenlerin ihbarıyla bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
9uP2rzl3q0qXUmMMQA1DNg.jpg

Ekiplerle birlikte nehre giren bölge halkı, Zilan’ı kurtardı. Zilan Ç. ise akıntıya kapıldı. İlk müdahalesinin ardından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Zilan’ın hastanedeki tedavisi sürüyor.
_wel3oV1_EOYW9MhEghBbw.jpg

Zelin’i arama çalışmaları, 8’inci günde de devam ediyor. Çalışmalar Diyarbakır ve Elazığ AFAD’dan dalgıç ve kurbağa adam, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı deniz polisi ve Cizre itfaiyesi dalgıç ekiplerince sürdürülüyor.
3WnQrx0mdkSxejG3oacGnA.jpg

Ekipler, nehrin iki yakasındaki kıyı kenarı boyunca, olayın olduğu bölgeden başlayarak ikinci ve üçüncü köprü altından, Güzeller, Yakacık, Nerduş ve Bostancı köyleri mevkii ile Silopi ilçe sınırı bölgesindeki Yankale karakol sınırına kadar, yaklaşık 30 kilometrelik alanda tarama yaptı. Ayrıca nehrin iki kola ayrıldığı bölgedeki sazlık, kayalık ve bataklıklar ile su altında arama gerçekleştirildi. Çalışmalarda Zelin’e ait bir iz bulunamadı.
 
Üst Alt