Haber Donald Trump: ABD Kadın Futbol Takımı'nın başarısızlığı Joe Biden'ın suçu

Donald Trump: ABD Kadın Futbol Takımı'nın başarısızlığı Joe Biden'ın suçu

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda erken elenen ABD Kadın Futbol Takımı'nı sert dille eleştirdi. Yenilgiden ABD Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tutan Trump, "Yenilgi, bir zamanlar büyük olan milletimize, yalancı Joe Biden yönetiminde neler olduğunun açık göstergesi." diye konuştu.

SJ7-oHYsoEyqxTQk3hNNLg.jpg

Trump, kendisine ait Social Truth isimli sosyal medya platformunda Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı organizasyonda ABD Kadın Futbol Takımı'nın İsveç'e mağlup olmasına ilişkin paylaşımda bulundu.
UZUeJgmhr0yPoopbQZ-Sag.jpg

Trump, "ABD Kadın Futbol Takımı'nın İsveç’e karşı 'şok edici ve beklenmedik' yenilgisi, bir zamanlar büyük olan milletimize, yalancı Joe Biden yönetiminde neler olduğunun açık göstergesi." ifadesini kullandı.
4RUTOH5NyEy-whiFZbkc-Q.jpg

"Oyuncularımızın çoğu Amerika’ya açıkça düşmanlık besliyordu. Başka hiçbir ülke bu şekilde davranmadı, buna yaklaşmadı bile." görüşünü paylaşan Trump, ABD'li futbolcu Megan Rapinoe'nin kaçırdığı penaltıya da gönderme yaparak "İyi deneme Megan, ABD cehenneme gidiyor." ifadeleriyle eleştiride bulundu.
mdGdJ4P5HkWXjWfut_PYHw.jpg

FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı ABD, 9. kez katıldığı turnuvada ilk defa yarı finali göremedi.
roxNuKs-Wka83PX-QCyybw.jpg

Az1LPCaglkKzuBuj3jbpyw.jpg

Hj_w1gFluEWHDv1dTiLxGA.jpg

0sdfVbGkQkOrfDr5Oh_Itw.jpg

VGGpKxEDyEqJ5r-hmici5A.jpg

6jFOSHEIqEOLEXXSVooMcA.jpg

Ax413874HUal5xOgs3dgbg.jpg


 
Üst Alt