
Kars'ta sürat pateni (short track) sporcuları, soğuk havanın etkisiyle yüzeyinin büyük bölümü donan Çıldır Gölü'nde yaptıkları antrenmanlarla Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Doğu Anadolu'nun ikinci büyük gölü olan, Kars-Ardahan sınırları içerisindeki Çıldır Gölü'nün yüzeyindeki buz tabakası 20 santimetreye ulaştı.

Önceki yıllarda atlı kızak ve Eskimo usulü balık avcılığıyla gündeme gelen, araç ve lastikleri kış koşullarında test etmek isteyen otomotiv şirketlerinin tercih ettiği alanlar arasında yer alan göl, şimdi de buz üstünde paten yapan sporcular için antrenman sahası oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce açılan kurslarla Kars Olimpik Buz Sporları Salonu'nda haftanın 6 günü eğitim gören sporcular, yüzeyi buzla kaplanan gölde kondisyon çalışması yapıyor.

Arpaçay ilçesi Kütük Ev bölgesinde doğal buz pisti alanında bir araya gelen sporcular, burada hem antrenman yapıyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Türkiye'nin en büyük doğal buz pisti olma özelliği taşıyan gölde sporculara Kars Olimpik Buz Sporları Salonu tesis amiri Sefer Gören ve short track antrenörü Gülçin Evgi eşlik ediyor.

Salonlarının açılmasıyla sporcu yetiştirmeye başladıklarını belirten tesis amiri Sefer Gören, "Kars'ta 280 öğrencimizle sürat pateni yapıyoruz, 6 ay içiresinde sporcular iyi bir duruma geldiler. Yetenekli sporcularımız buzun üzerinde kendilerini rahat hissediyor. Şubat ayında Türkiye Şampiyonamız var, çocuklarımızı şimdi ona hazırlıyoruz." dedi.

Doğal buzda çocukların keyifle paten yaptıklarını vurgulayan Gören, "Bizim yaptığımız buz da birbirine yakın ama doğal buz daha sert, çocuklar buranın keyfini yaşıyor. Çalışmalarımız iyi gidiyor, amacımız buradaki sporcularımızın Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmelerini sağlamak." diye konuştu.

Önlerinde Türkiye Şampiyonası'nın bulunduğunu dile getiren antrenör Gülçin Evgi, "Oradan madalya ile döneceğimizi umuyorum. Çıldır Gölü çok iyi, ara ara gelerek burada antrenman yapacağız." ifadesini kullandı.










Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.