Haber Düzce'de 'artçı' korkusu

Düzce'de 'artçı' korkusu

Düzce'de deprem nedeniyle tatil edilen okullarda 12 gün sonra ders başı yapıldı. Büyüklüğü 4'ü bulan artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar korku yaşamaya devam ediyor. 7 binden fazla kişi soğuk havaya rağmen halen çadırlarda...

hJLdaGvQaE2TgEzb7DBEWA.jpg

Düzce'de 23 Kasım'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime ara verilen okullarda öğrenciler ders başı yaptı.Kentte 319 devlet okulu, 38 özel okulda eğitim gören öğrenciler, bu sabah yeniden sınıflarına döndü.
J0JQUMck5kCNxXsNrUZteQ.jpg

Bu haftayı serbest kıyafet ve devamlılık zorunluğu olmadan geçirecek öğrenciler için müfredatın dışında depremden kaynaklı panik, kaygı gibi durumlara yönelik uzman ekip ve öğretmenler nezaretinde psikososyal destek ve rehberlik hizmetleri verilecek, sosyal etkinlikler düzenlenecek.
78gY-AHEcEiQRD7cCDsl-A.jpg

Öte yandan 12 gün önce olan depremin artçı sarsıntıları da sürüyor. Büyüklüğü 4'ü bulan artçılar depremzedeleri tedirgin ediyor.
6tb3gMAGHkyJCn4dKO702Q.jpg

Evleri hasar gören depremzedeler sürekli yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle soğuk havaya rağmen evlerine giremiyor. Depremin ardından kentin birçok noktasına çadırlar kuruldu. 7 binden fazla kişi çadırlarda kalıyor.
HlkdiM9QMkqLsHJsqCjI-w.jpg

Kentte depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları da tamamlandı. 60 bine yakın bina ve bağmsız bölüm incelendi.
oP2PwNMaikGtwaGlFmrcbA.jpg

899'dan fazla bina için acil yıkım kararı verildi. Ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.
 
Üst Alt