Temel Düzeltmeler:
- Telefonunuzu yeniden başlatın: Telefonunuzu yeniden başlatmak geçici sistem aksaklıklarını çözmeye yardımcı olabilir. Bunu yapmak için Güç düğmesine uzun basın ve Yeniden Başlat'a dokunun. Cihazınızın yeniden başlatılmasını bekleyin ve tekrar kontrol edin.
- Tüm uygulama izinlerine izin ver: İlgili müzik uygulamasının yeterli izinleri yoksa, ekran kapandığında çalmayı durdurabilir. Bu nedenle, uygulama ayarlarını açın ve ilgili müzik uygulamasının tüm cihaz izinlerinin etkinleştirildiğinden emin olun.
- Uygulama ve yazılım güncellemelerini kontrol edin: Uygulama ve cihaz güncellemeleri, müzik uygulamanızın ve cihazınızın en son hata düzeltmelerine ve uygulama özelliklerine erişmesini sağlamaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, müzik uygulamanızı ve Samsung cihazınızı kontrol edin ve güncel olduğundan emin olun.
1. Düzeltme Yöntemi : Kilit Ekranı Bildirimlerini Etkinleştir
Samsung cihazınızdaki ilgili müzik uygulaması için kilit ekranı bildirimleri kapalıysa, ekran kapatıldığında tamamen çalışmayabilir. Kilit ekranı bildirimlerini nasıl etkinleştireceğiniz ve bunun sorunu çözüp çözmediğine bakın.Adım 1: Ayarlar'ı açın > Bildirimler > Kilit ekranı bildirimleri'ne dokunun.
Adım 2: İlk olarak, İçeriği göster seçeneğini seçin. Ardından, dişli çark simgesine dokunun > ilgili müzik uygulaması için geçişi açın.
2. Düzeltme Yöntemi : Uygulamanın kısıtlamasını kaldırın
Müzik uygulaması şu anda arka planda çalışması kısıtlanmışsa, cihaz ekranını kapattığınızda çalmayı durdurabilir. Bu durumda, uygulama ayarlarını açın ve Samsung telefonunuzda kısıtlamayı kaldırın.Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a dokunun. Burada, ilgili müzik uygulamasına dokunun.
Adım 2: Pil'e dokunun. Seçeneklerden Sınırsız'ı seçin.
3. Düzeltme Yöntemi : Samsung'un Uygulamaları Uyku Moduna Almasını Durdurun
Samsung cihazları pil ömrünü korumak için kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçirmenize olanak tanır. Yani, müzik uygulamasını bir süredir kullanmadıysanız, otomatik olarak uyku moduna geçirilmiş olabilir. Bu, uygulamanın arka planda çalışmasını durduracaktır. Bu özelliği devre dışı bırakma ve uygulamayı uyandırma yöntemi aşağıdadır.Adım 1: Ayarlar'ı açın > Cihaz bakımı > Pil'e dokunun.
Adım 2: Seçeneklerden Arkaplan kullanım sınırları seçeneğine dokunun.
Adım 3: İlk olarak, Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçir seçeneğini kapatın. Ardından, Uyuyan uygulamalar veya Derin uyku uygulamaları üzerine dokunun ve ilgili uygulamayı uyandırın.
4. Düzeltme Yöntemi : Uygulamayı Kaldırın ve Yeniden Yükleyin
Uygulama ayarları veya verilerle ilgili sorunlar varsa, Samsung telefonunuzun ekranı kapandığında oynatmayı durdurabilir. Bu durumda, bu tür ayarları veya verileri silmek için uygulamayı kaldırın. Ardından, uygulamayı yeniden yükleyin ve sorunun düzelip düzelmediğini görmek için baştan başlayın. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Müzik uygulamasına uzun basın ve Kaldır'a dokunun. İstendiğinde, onaylamak için Tamam'a dokunun.
Uygulamanın kaldırılması tamamlandıktan sonra Google Play Store'a gidin ve uygulamayı yeniden yükleyin. Ardından bir şeyler oynatmayı deneyin ve kontrol etmek için Samsung cihazınızın ekranını kapatın.