Haber Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? Emeklilerin gözü bu sorunun cevabında

Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? Emeklilerin gözü bu sorunun cevabında

Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi son günlerde gündemde yer alıyor. 29 Ekim 2023 tarihinde cumhuriyetin ilanının 100. yılı coşkuyla kutlanacak. Bu özel ve anlamlı günde, milyonlarca emekli için de ikramiye ödemesi olacağı iddiası son günlerde sosyal medyada gündemde. Peki, emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılacak mı?

XGP3O0ZfD0mI2SNOP-CBhg.jpg

1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldıktan sonra emeklilere ek zam yapılması gündemde. Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla emeklilere üçüncü bir ikramiye verileceği iddia edildi. Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye ödemesi yapılıyor. İşte, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi hakkında son bilgiler...
9Ryz_sperEuQjsk4HW9NJQ.jpg

Yaklaşık 17 milyon emekli Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alıyor.Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesinin gündeme geldiği iddiaları sosyal medyada konuşuluyor.Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yaptığı iddia ediliyor.Bu konuya dair resmi kurum ve kişilerden henüz bir açıklama yok.
dbRtSmQjtU6Jlw3N3uGy_Q.jpg

İlgili bakanlıkların çalışmalarına devam ettiği iddia ediliyor.Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.
 
Üst Alt