Haber Eşi çocuklarını alıp Meksika'ya tatile gitti bir daha dönmedi: Türk babanın çocuk mücadelesi

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Eşi çocuklarını alıp Meksika'ya tatile gitti bir daha dönmedi: Türk babanın çocuk mücadelesi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Alper Sancaktar, eşi Yeni Antonia Rodriguez Gallegos'un 11 ve 5 yaşlarındaki çocuklarıyla tatile gittiği memleketi Meksika'dan dönmediğini belirtip çocuklarının alıkoyduğunu iddia etti. Savcılığa şikayette bulunan baba Sancaktar, ailesinin kaldığı yerin uyuşturucu kartelleri tarafından mesken tutulduğunu iddia etti.

p14lf-gu_EO1xkwqRVLh0Q.jpg

Turizm firmasında satış temsilcisi olarak çalışan Alper Sancaktar, 2009'da bir süre Meksika'da kaldığı dönemde, Meksika uyruklu Yeni Antonia Rodriguez Gallegos ile tanıştı.
_NgoG3h8fEG1sTPE-rq2nQ.jpg

2013 yılında ilk çocukları Larissa (11) dünyaya geldi. Çift 2015'te Kuşadası'nda evlenip buraya yerleşti. Çiftin şu an 5 yaşında olan Kuzey adını verdikleri bir çocukları daha oldu.
29WxCcRqa0aVXwmf08qwPQ.jpg

İddiaya göre, Gallegos, eşi Sancaktar'a çocuklarıyla birlikte Meksika'ya tatile gitmek istediğini söyledi. Alper Sancaktar, eşine 8-30 Ocak tarihleri için gidiş-dönüş uçak bileti aldı. Ancak Gallegos, geri dönmedi.
wOGEo4lTp0SCqBxdx6cq4g.jpg

Eşi Sancaktar'ı arayan Gallegos, artık dönmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine Sancaktar, avukatı aracılığıyla çocukların iadesi için konuyu yargıya taşıdı.
aGETeBhNQUi9wXHdEzy3Ig.jpg

Yaşadıklarını anlatan Alper Sancaktar, "Çocuklarım hem Türk hem Meksika vatandaşı. Gayet düzgün, mutlu bir evliliğimiz vardı. Eşim memleketini, annesini çok özlediğini söyleyince gidiş dönüş bilet aldım. Havaalanından uğurladım. Yanlarına bir miktar döviz ve kredi kartımı da verdim. Meksika'ya varana kadar irtibata geçtik." dedi.
Hs2hr3RBREOzoiNK6Dro_g.jpg

Meksika'ya varınca da her gün eşi ve çocuklarıyla görüntülü ve sesli görüştüğünü dile getiren baba, "21 Ocak'ta bir anda bana Türkiye'ye geri dönmeyeceğini söyledi. Gerekçe sunmadı. Beni her yerden engelledi. Ben eşimi sevmeseydim ve güvenmeseydim 2 çocuğumla Meksika'ya göndermezdim. Hiçbir problemimiz olmadığı için aklıma böyle bir şey yapacağı gelmedi." ifadelerini kullandı.
quv0oObf50iQf3Rgu0dMhA.jpg

Yaklaşık 1,5 aydır çocuklarından haber alamadığını söyleyen Sancaktar, "Hiçbir şekilde seslerini duyamıyorum. Hayatımda çocuklarımdan 3 gün bile ayrı kalmadım. Çocuklarımı çok özledim. Endişe ediyorum. Çocuklarım bana aşıktır. Ne kavgamız var, ne de gürültümüz. Çocuklarımı istiyorum. Çocuklarımı çok özledim, çocuklarım olmadan yaşayamam. Onlar benim her şeyim, hayatım." dedi.
7uoNiBQ23EWTn2g0s1gyMw.jpg

Sancaktar, eşinin ve çocuklarının yaşadıkları yerde tehlike olduğunu belirtip şöyle devam etti: "Amerika sınırındaki Chihuahua kenti. Uyuşturucu kartellerin bulunduğu bir yer."
dJkfBeo8W0CIozJB2u8Rvg.jpg

Konuyla ilgili şikayette bulunduklarını belirten Alper Sancaktar'ın avukatı, "Uluslararası çocuk kaçırmalarına ilişkin Lahey Sözleşmesi kapsamında, 2 çocuk kaçırıldı. Kanuna aykırı bir şekilde mutat meskenlerinden yani aktüel yaşamlarının, sosyal çevrelerinin ve ilişkilerinin olduğu yerden, anneleri tarafından kaçırılmış ve alıkonulmuşturlar." dedi. Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şikayetlerini yaptıklarını belirten avukat, "Hukuki süreci de sonuna kadar da takip edeceğiz." diye konuştu.
 
Üst Alt