Haber Eylül ayında tüketilmesi tavsiye ediliyor: Porsiyonu 250 lira

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 5
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Eylül ayında tüketilmesi tavsiye ediliyor: Porsiyonu 250 lira

Yaz aylarında yağlandığı için tam zamanı olan sardalyanın, eylül sonuna kadar tüketilmesi öneriliyor.

BDdmKvJd2EOa6IPbL4jkaQ.jpg

Balıkçılar 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek umutla denize açılırken, bu yıl özellikle hamsi ve istavrit gibi küçük balıklarda bolluk bekleniyor. Bu ay ise yağlandığı ve lezzetlendiği için sardalya tüketilmesi tavsiye ediliyor. "Üzüm zamanı, sardalya zamanı" diyen balıkçılar, özellikle ızgarasının çok iyi olacağını belirtiyor.
ck6Qp-x6fkittjp6SK5yuw.jpg

Bursa'nın Şehreküstü Meydanı yakınlarında küçük bir dükkanda balık pişirip satılan işletmede bu dönemde asma yaprağına sarılı sardalya çok tercih ediliyor.
9Y3gmonDcEeoE7bDLvBaKw.jpg

Porsiyonu 250 liradan satılan yapraklı sardalya için balıklar önce şişe diziliyor. Altına ve üstüne asma yaprağı serilen balıklar mangala bırakılıyor.
yeo_1LsffUq9pGGwm-bAaA.jpg

Yaprakla kendi yağında pişen balıkların, hem kendi lezzeti hem de yapraktan gelen ekşilikle tadına doyum olmuyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt