Haber EYT emeklilik başvurusu nasıl ve nereden yapılır? (e-Devlet adım adım EYT başvuru ekranı)

EYT emeklilik başvurusu nasıl ve nereden yapılır? (e-Devlet adım adım EYT başvuru ekranı)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emeklilik başvuruları için sorgulamalar sürüyor. EYT düzenlemesi Meclis'te kabul edildi ve ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı. Emekli olmak için bekleyen yüz binlerce EYT'li başvuruların nasıl yapılacağını sorgulamaya başladı. E-Devlet tarafından hizmete sunulan sayfa üzerinden EYT başvurusu yapılabilecek. Peki, EYT başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte e-Devlet EYT başvuru ekranı.

__MPNJdN2Eat7MYhg9xvwA.jpg

EYT başvurularının nasıl ve nereden yapılacağına yönelik sorgulamalar sürüyor. EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, vatandaşlar ister SGK binalarına giderek isterlerse de e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek. İşte adım adım EYT başvurusu.
DpMG6BjrCE2mGcmURU90qg.jpg

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber hak sahipleri, SGK ve e-devlet üzerinden emeklilik başvurusunda bulunabilecek. İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemenin çıkmasının ardından başvuru yapılmasıyla birlikte maaş hakkı da kazanılmış olacak.
JqvQIYPCdk2i7a-UuE6ihQ.jpg

EYT (emeklilik) başvuruları, Meclis'in kanun teklifini kabul etmesi ve yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından e-Devlet üzerinden erişime açıldı.İşte adım adım EYT başvurusu;
chN5ARio4US7HnKKp3UbdQ.jpg

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın.Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın.Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin.
cZjoQatZhEea9NZkJTLoKg.jpg

SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın.Diğer iletişim bilgilerini de doldurun.
0YNJBepPw0eiz_45dEc5-Q.jpg

‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da "evet" veya "hayır" olarak yanıtlayın.Son aşamada ‘ileri’ butonu ardından ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.EMEKLİLİK BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLAYIN
 
Üst Alt