Nasıl Yapılır? Facebook Messenger Sesli Mesaj Çalışmıyor mu? Sorunu Çözme Yöntemleri (2026 Güncel) - Android / IOS

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 90
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

CaN

🛡 Kurucu
☢️ Moderatör
✅️ Premium
Top-Ways-to-Fix-Facebook-Messenger-Voice-Messages-Not-Working.webp

Temel Çözümleri Deneyin​

• Telefonunuzdaki ses seviyesini kontrol edin: Telefonunuzdaki ses seviyesi çok düşükse, Messenger sesli mesajlarınızı duymakta zorlanabilirsiniz. Ses seviyesini artırmak için telefonunuzun yan tarafındaki ses açma düğmesine basın. Ayrıca, telefonunuzun Bluetooth ses cihazına bağlı olmadığından emin olun.
  • Depolama alanını boşaltın: Android veya iPhone'unuzda depolama alanı azaldıysa Messenger uygulaması sesli mesajları indirmekte veya oynatmakta zorlanabilir. Telefonunuzun depolama durumunu kontrol ederek dolu olup olmadığını görmek iyi bir fikirdir. Kullanılmayan uygulamaları silerek veya verilerinizin bir kısmını buluta aktararak depolama alanını boşaltabilirsiniz.
  • Messenger'ın sunucu durumunu kontrol edin: Facebook Messenger gibi hizmetler de zaman zaman sunucu kesintileri yaşayabilir. Bu durumda, Messenger sesli mesajlarınızı oynatmayabilir veya mesaj göndermenize izin vermeyebilir. Benzer sorunlarla karşılaşan başka kullanıcılar olup olmadığını görmek için
    Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

1. Çözüm Yöntemi : Uygulama İzinlerini Kontrol Edin​

Messenger'ın sesli mesaj kaydetme veya gönderme konusunda başarısız olmasının yaygın bir nedeni, uygulamanın telefonunuzun mikrofonuna erişmek için gerekli izne sahip olmamasıdır. İşte bunu nasıl düzeltebileceğiniz.

Android​

Adım 1: Messenger uygulama simgesine uzun basın ve açılan menüden bilgi simgesine dokunun. Ardından, İzinler'e dokunun.

1772965384340.webp

3. Adım: Mikrofona dokunun ve " Yalnızca uygulamayı kullanırken izin ver" seçeneğini belirleyin.

1772965405562.webp

iPhone​

Adım 1: iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın ve aşağı kaydırarak Messenger'a dokunun.

Adım 2: Mikrofonun yanındaki düğmeyi açın.

1772965424605.webp

2. Çözüm Yöntemi : Gizlilik Menüsünden Mikrofon Erişimini Etkinleştirin (Android)​

Telefonunuz Android 12 çalıştırıyorsa, Gizlilik menüsünden tüm uygulamalar için kamera ve mikrofon izinlerini kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzda mikrofon erişimini yanlışlıkla devre dışı bıraktıysanız, Facebook Messenger sesli mesajlarınızı kaydetmeyecektir. Bunu nasıl değiştirebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Adım 1: Telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açın ve Güvenlik ve gizlilik bölümüne gidin.

Adım 2: Daha fazla gizlilik denetimi seçeneğine dokunun ve Mikrofon erişimi seçeneğinin yanındaki düğmeyi etkinleştirin.

1772965445016.webp

3. Çözüm Yöntemi : Uygulama Önbelleğini Temizle (Android)​

Çoğu uygulama gibi Messenger da uygulama performansını artırmak için telefonunuzda önbellek verileri toplar. Ancak, bu veriler bozulursa veya erişilemez hale gelirse, sesli mesajlar gibi bazı özellikler doğru çalışmayabilir. Bunu düzeltmek için, aşağıdaki adımları izleyerek Messenger'ın önbellek verilerini temizleyebilirsiniz.

Adım 1: Facebook Messenger uygulama simgesine uzun basın ve açılan menüden bilgi simgesine dokunun.

Adım 2: Depolama
alanına gidin ve sağ alt köşede bulunan Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.
1772965463544.webp

4. Çözüm Yöntemi : Uygulamayı Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin​

Uygulama güncellemeleri genellikle uygulamaya her türlü yeni özelliği ve hata düzeltmesini getirir. Sesli mesajın çalışmaması sorunu, Messenger'ın hatalı bir sürümünden kaynaklanıyorsa, uygulamayı
veya
güncellemek yardımcı olabilir.

Messenger'da hala sesli mesaj gönderemiyor veya alamıyorsanız, uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Android kullanıyorsanız, Messenger uygulama simgesine uzun basın ve Kaldır seçeneğine dokunun. Ardından Tamam'a tıklayın.

1772965481571.webp

iPhone'da, Messenger uygulama simgesine uzun basın ve Uygulamayı Kaldır'ı seçin. Onaylamak için Uygulamayı Sil'i seçin.

1772965499458.webp

Kaldırdıktan sonra Messenger uygulamasını indirip kurun ve tekrar mesaj göndermeyi veya sesli mesaj oynatmayı deneyin.

• Etiketler Etiketler
    facebook messenger sesli mesaj gönderemiyorum messenger mikrofon sorunu messenger sesli mesaj çözümü messenger sesli mesaj gitmiyor messenger sesli mesaj sorunu
  • Geri
    Üst Alt