Haber Fransa'da hazırlık: Sporcular için Olimpiyat Köyü kuruldu

Fransa'da hazırlık: Sporcular için Olimpiyat Köyü kuruldu

Fransa'nın Ile-de-France bölgesinde bulunan Saint-Ouen kentinde, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sırasında sporcuların konaklaması için Olimpiyat Köyü kuruldu. Fransız polisi bölgede güvenlik önlemleri aldı.

0PIvEpiBwk2mPJ304kMotA.jpg

Paris 2024 Olimpiyat Köyü'ndeki yaklaşık 300 bin metrekarelik yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve farklı renklerdeki binalar, daha sonra dönüştürülerek farklı bir kullanıma sunulmadan önce, Fransa'da yapılacak Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında yarışacak yaklaşık 15 bin sporcuyu ağırlayacak.
LxwANeCkvUu-pY-Xnx8lEQ.jpg

Tüm bunlar birkaç temel hedef göz önünde bulundurularak yapıldı: sürdürülebilir bir şehir yaratmaya yardımcı olmak, yerel ekonomiyi geliştirmek ve teknolojideki büyümeyi artırmak. Olimpiyat Köyü'nün yeri, alanda halihazırda mevcut olan binalar nedeniyle seçildi.
bDtlMHSCPU-QqEWzxy96sg.jpg

Paris 2024 Olimpiyat Köyü müdürü Laurent Michaud, "Hedefimiz, karbon ayak izimizi mümkün olduğunca kontrol altına almak ve azaltmak için mevcut olanı kullanmak ve ihtiyaç duyduğumuz tüm ekipman ve hizmetleri eklemekti" dedi.
xwm46Fp940CefjVffEP48Q.jpg

Oyunlar sırasında Olimpiyat ve Paralimpik sporcuların konaklama alanları olacak yapılar gelecekte kullanıma uygun konutlara dönüştürülecek.
gQ8ht-e1W0qv_qtNpKNP7A.jpg

İlk Sporcular Köyü, 1924 Paris Olimpiyat Oyunları için Fransa'da kuruldu. Bu oyunların güçlü ve kalıcı bir simgesiydi.
JEMWn-uFJEGyyAEjEbIVCQ.jpg

Ancak şehre ve orada yaşayan insanlara bir şeyler bırakmak amacıyla geliştirilen bu yeni köyün kendine has bir havası var.
bBMGRuMIc0-PRgZRopOf9w.jpg

Hem Paris 2024'te yarışacak sporculara uygun hem de gerçek bir mahalleye dönüşecek bir köy. Tesisler 2025 yılına kadar 6 bin sakini ve 6 bin çalışanı ağırlayacak konut ve ofislere dönüştürülecek.

 
Üst Alt