Haber Fransa'nın Oscar'ı Cesar Ödülleri sahiplerini buldu (2024 Cesar

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Fransa'nın Oscar'ı Cesar Ödülleri sahiplerini buldu (2024 Cesar

Fransa'da düzenlenen Cesar Ödülleri dün gece Paris'te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 49'uncu kez düzenlenen ödüllerde Justine Triet imzalı Bir Düşüşün Anatomisi filmi En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Oppenheimer yönetmeni Christopher Nolan ise Onur ödülüne layık görüldü.

zqmGOqdssEKHapubmMTgmQ.jpg

Fransa'nın Oscar'ları olarak nitelendirilen Cesar Ödülleri, bu yıl 49. kez sahiplerini buldu. Birçok prestijli ödüle layık görülen ve aynı zamanda Oscar adayı olan Bir Düşün Anatomisi (Anatomy of a Fall) filmi geceye damga vurdu. Justin Triet imzalı film, En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Triet, Cesar Ödülleri'nde 50 yıldan bu yana En İyi Yönetmen ödülünü alan ikinci kadın yönetmen oldu.
WSMD2WW5MEmwjdyytPrkKQ.jpg

Bir Düşüşün Anatomisi'nin yıldızı Sandra Hüller ise En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.
hpD3rTXaWE-xycLgr3uIEw.jpg

Cannes'dan Altın Palmiye ile ayrılan Bir Düşüşün Anatomisi'nin toplamda 11 adaylığı vardı. The Animal Kingdom adlı yapımın ise 12.
T7BGohBFpk6Jv4_hl5JLBQ.jpg

13 Oscar adaylığı olan Oppenheimer filminin yönetmeni Christopher Nolan da ödül töreninde yer aldı. Nolan, gecede Fransız yönetmen Agnes Jaoui ile Onur ödülü aldı. Yönetmene ödülünü, daha önce Nolan'ın Inception ve Dark Knight Rises filmlerinde rol alan Fransız oyuncu Marion Cotillard takdim etti.
5QK6Rb3AjUG4DMRaqwVACw.jpg

İşte 49. Cesar Ödülleri'nin kazananları:En İyi Film: Bir Düşüşün AnatomisiEn İyi Yönetmen: Justine Triet, Bir Düşüşün AnatomisiEn İyi Kadın Oyuncu: Sandra Hüller, Anatomy of a FallEn İyi Erkek Oyuncu: Arieh Worthalter, The Goldman CaseEn İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Adèle Exarchopoulos, All Your FacesEn İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Swann Arlaud, Anatomy of a FallÇıkış Yapan Kadın Oyuncu: Ella Rumpf, Marguerite’s TheoremÇıkış Yapan Erkek Oyuncu: Raphaël Quenard, Junkyard DogEn İyi Orijinal Senaryo: Justine Triet, Arthur Harari, Anatomy of a FallEn İyi Uyarlama Senaryo: Valérie Donzelli, Audrey Diwan, Just the Two of UsEn İyi İlk Film: Junkyard Dog, Jean-Baptiste DurandEn İyi Animasyon: Chicken For Linda!, Chiara Malta Sébastien LaudenbachEn İyi Yabancı Film: The Nature of Love by Monia ChokriEn İyi Belgesel: Four Daughters by Kaouther Ben HaniaEn İyi Görüntü Yönetimi: David Cailley, The Animal KingdomEn İyi Görsel Efekt: Cyrille Bonjean, Bruno Sommier, Jean-Louis Autret, The Animal KingdomEn İyi Orijinal Şarkı: Andreas Laszlo de Simone, The Animal KingdomEn İyi Ses: Fabrice Osinski, Raphaël Sohier, Matthieu Fichet, Niels Barletta, The Animal KingdomEn İyi Prodüksiyon Tasarımı: Stéphane Taillasson, The Three MusketeersEn İyi Kostüm: Ariane Daurat, The Animal Kingdom
 

Benzer konular

Üst Alt